![]() |
Problem z nagrywarką :/
Witam
Ostatnio próbowałem wypalić płytę DVD+R (TDK). Wszystko ładnie szło do momentu, gdy zaczęło się nagrywanie - pasek postępu zatrzymał się na 1%, diodka przy napędzie zaczęła regularnie migotać, a po jakimś czasie wyskoczył błąd (Invalid acces format). Czy ktoś orientuje się, o co może chodzić? Mój napęd to Lite-On LTR 52327S. Z góry dziękuję za odpowiedź :) |
o ile si***281; orientuje, to ten model jest nagrywark***261; CD a nie DVD ???
ja mam taki od kilku lat i jestem tego pewien, no chyba, ***380;e m***243;j iteonik co***347; przede mn***261; ukrywa***322; przez ten ca***322;y czas :> aha. jeszcze jedno. jak nagrasz tym p***322;yt***281; DVD, napisz o tym na forum. osobi***347;cie wstawi***281; si***281; za Tob***261; do naszego opierzonego cesarza by wr***281;czy***322; Ci jaki***347; order :taktak: |
Cytat:
Wiecie już chyba kto będzie mistrzem świata? Nie Brazylia, nie Anglia, nie Niemcy czy Francja Ale ten gość o tajemniczym nicku @742617000027 :czytaj: Zepsuł nam całe mistrzostwa :sciana: :haha: :rotfl: :idea: :w00t: :banan2: :glupek: BTW Tak @Prezesik Oczywiście masz rację :taktak: To nagrywarka CDRW... :help: |
Sorki za błąd - skopiowałęm nazwę napędu CD-RW. Nagrywarka na której występuje ten problem to LG GSA-4167B.
Widzę, że narobiłem trochę zamieszania :P |
Cytat:
a co do TDK to normalne zjawisko, wgraj bios DL13 było pełno tematów o tym problemie, wiele nagrywarek ma problemy z tym nośnikiem... |
nie chce mi si***281; szuka***263;, ale ty mo***380;esz to uczyni***263; - poszukaj o problemach z zasilaczem w przypadku LG - jak nie masz jakiego***347; porz***261;dnego to zapomnij o poprawnym nagrywaniu :)
je***347;li masz jaki***347; dobry markowy to b***281;dziemy szuka***263; innych przyczyn |
Mój zasilacz to jakiś ModeCom 350W. Będę chyba musiał sprawdzić, czy to samo będzie się działo na płytach -R, bo słyszałem że wszystkie +R są problematyczne...
|
ModeCom to jest zasilacz tandeta i tu mo***380;e by***263; przyczyna.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale wcale nie można wykluczyć, że akurat ten egzemplarz nie jest wadliwy a wiadomo jak na to czułe są LG 4167 jakiś zaczarowany ten temat - teraz ja narobiłem zamieszania...:sciana: |
Cytat:
:mruga: |
Cytat:
MECZY to koza :> |
Cytat:
Niż miałaby cię męczyć koza nostra || :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |