![]() |
Cytat:
Nie dostal zoltej kartki dlatego, ze nie bylo dowodow na to. A dowod, ze Zidan zachowal sie jak zwykly cham i bandyta byl niewatpliwie. Natomiast jesli sedzia zauwazy takie zachowanie jak ublizanie sobie, to reaguje. Z tym ,ze przewaznie takie kary sa wymierzane jesli zawodnik wdaje sie w pyskowki z sedzia. Wtedy sedzia jest w stanie wymierzyc taka kare bo jest tego swiadkiem. W innym przypadku musialby byc akurat bardzo blisko takiej sytuacji, zeby uslyszec co tez zawodnicy do siebie wolaja. Cytat:
|
Cytat:
A fair play to znaczy uczciwa gra. Prowokowanie (podejrzewam ze jeszcze celowe) bynajmniej do uczciwej gry nie nalezy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A do dyskusji zawsze jestem chętny, byle byłaby to wymiana, nawet całkowicie niezgodnych, poglądów, a nie obrzucanie się błotem :) Cytat:
Myślałem nawet, że może zmienił zdanie i nie chce jednak kończyć kariery, a że głupio mu to tak po prostu ogłosić, to coś takiego zorganizował, przez co teraz może powiedzieć, że chce się zrehabilitować, więc jeszcze się z piłką nie żegna.. Mało prawdopodobne, ale jeszcze mniej by się dla mnie wydawało to, co się stało, gdybym sam tego nie widział.. |
Cytat:
Nie widze powodu dlaczego mialby sie spieszyc. To by oznaczalo ze traktuje sprawe niepowaznie. A tak, na oficjalnej konferencji prasowej powie co trzeba i bedzie po sprawie. |
jest jeszcze jedna kwestia - dlaczego zidane tyle zwleka zeby powiedziec co uslyszal od "materaca"?
zeby nawymyslac coby bylo wiecej na niego |
Cytat:
Cytat:
Niby go nie bronisz ale jak zobaczyles w artykule co spekulanci-dziennikarze napisali o wypowiedzi Materazziego to jednak probujesz go jakos usprawiedliwic, a na dodatek sugerujesz mordobicie po meczu. A juz samej wypowiedzi jego matki jakos nie poruszyles gdzie pada takie zdanie jak:...chcę, by przyniesiono mi jego genitalia na tacy... Nie wiem czy w ogole poruszac dalej ten cytat bo zaraz znowu przeczytam, ze jestem zle wychowany i Polactwo dochodzi do glosu. Co juz padlo u gory. No, a @demek tez ma racje bo tak w sumie troche mi tez wygladalo, ze po tej calej akcji na twarzy Zidana widac luz i pelna swobode. |
Dla mnie Zidane do tej powy nie byl nikim dobrym, ale jezeli przywalil wlochowi bo ten go bezczelnie obrzal, to jestem za nim.
I prosze mi tu nie wyjezdzac z tekstami - 'nic go nie usprawiedliwia' itd. Sa pewne granice kultury osobistej po przekroczeniu ktorych trzeba liczyc sie z tym ze mozna zarobic w slynna juz pape. Wszystko ma swoje granice, a w zwiazku z tym ze w przepisach trudno jest je okreslic, to sie to upraszcza - dopoki nie walisz w pape jest OK. Natomiast najgorsze rzeczy na swojego przeciwnika mozesz mowic i jest to fair play (oczywiscie nawet jak przeciwnik nie udezy to go to wytraci z rownowagi). I powiem tak - moja ocena zalezy od tego co on mu powiedzial. Jezeli powiedzial np. 'Najlepsze kasztany rosna na placu Pigal' i dostal od Zidana w pape, to dobrze ze juz Zidan kariere skonczyl, bo jest niezrownowazony. Natomiast jezeli ten Wloch w jednym zdaniu zmiescil zenska czesc rodziny Zidana, opisy stosunkow seksualnych i spocona druzyne Wloch, to jest zwyklym smiecien i beznadziejnym cwaniakiem i dobrze ze dostal - szkoda tylko ze nie znosili go potem na noszach. PS. zwrotu w pape uzywalem umownie - chodzi ogolnie o udezenie przeciwnika gdziekolwiek, ale w pape pisze sie latwiej || |
Cytat:
Co do mojej wypowiedzi wtedy to uważam ją za najbardziej aktualną. Ale nawet gdybym od tego czasu zmienił poglądy, to nie widziałbym w tym nic złego. Całe życie się zmieniam i zmienia się również moje nastawienie do niektórych spraw. |
jakie zdenerwowanie? przeciez on sypnal z byka z usmiechem na ustach i rznal glupa za chwile - rownie dobrze mogl nie wytrzymac presjii spotkania i tego, ze nie moga wlochom bramki strzelic
pozniej sobie powie, ze materazzi mu cos powiedzial i mu wybacza - takie cos jest rowniez mozliwe |
Cytat:
Kończ waść... rozmawiamy o zachowaniach ludzkich... Widzę, że nie rozumiesz: chodziło o coś takiego jak "prowokacja" :czytaj: Podobny temat już był: Cytat:
Więc albo zmieniłeś zdanie co do 'wspaniałych sportowców' albo zachowujesz się jak chorągiewka na wietrze... EOT |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko zaznaczę - ja nie staram się bronić Zidana, bo moim zdaniem także jego zachowanie było naganne. Powstrzymuję się jednak od oceny, bo przede wszystkim nie wiem, co go tak zdenerwowało, a po drugie - i tak nie potrafiłbym bym się wczuć w jego rolę w tym momencie. On najlepiej wiedział, jak ważny jest dla niego ten mecz i jakie takie zachowanie może mieć konsekwencje. Sam najlepiej też może to, co się stało ocenić. @ Kristoferros To ostatnie porównanie jest już głupie. Jeśli to miał być żart, to mało śmieszny.. |
Ale Weron, jak zgwa***322;ci***322; jak mia***322; 20 lat - to***263; si***281; jeszcze ch***322;op rozwija***322;... chodz***261;c 100x przez ten sam park by***322; grzeczny - wybaczy***263; mu... :mruga:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:44. |