![]() |
Sorry za podw***243;jny post, ale chcia***322;em powiedziec ***380;e po instalacji mo***380;na usun***261; ***263; Folder "BOOT" i Plik "BOOT/MENU.TXT" ***380;eby dzia***322;a***322;o trzeba zostawi***263; jedynie:
-Plik "BOOT/BOOT.ELF" -Plik "BOOT/LAUNCHERELF.CNF" (Opcjonalnie - Ustawienia Launcher Elf'a) |
@Berion, ot tym my***347;la***322;em, no ale niestety, jest za ma***322;a :/
|
+ zasłużona reputa.
Nie pomyślałem o PSXMC, na którym można zmieniać nazwy. Gdyby memorka od PSXa była większa, możnaby wtedy wrzucać ręcznie programy bez 'instaltorów'. |
Zawartośc pliku BOOT\MENU.TXT:
Kod:
Browser|rom0:OSDSYS BootBrowser |
Jak ja to robiłem to ulelf nie pozwalał zmienić nazwy na PD, jak jest obecnie? Nie wiem - trzeba spróbować :taktak:
A czy warto? Hmm... no coś w tym pliku musi być, nie? :D Ciekawi mnie właśnie co takiego. |
Mnie r***243;wnie***380; jaki***347; czas temu zainteresowa***322; ten plik. Skopiowa***322;em go (bez problemu) na PD (nadal tam jest), natomiast faktycznie ***380;adnych dalszych operacji nie mog***281; na nim wykona***263;. Ew. mo***380;na jeszcze pr***243;bowa***263; zmieni***263; nazw***281; w uLaunchElf'ie, ale nie wiem czy warto :)
|
Cytat:
BTW: tutorial gotowy: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2dev1/index.php |
Cytat:
Cytat:
Możliwe, że będzie można spróbować skopiować plik poprzez FTP. |
@mastahpl, nie ma za co :D Nagrywasz to na CD na DVD też możesz że lumisz dać Dummy.
@Berion, przed chwilą zakupiłem Sobie PenDrive'a (bo PSP zostawiłem na działce :P ) to oblookam co i jak. |
Cytat:
:D @emcepl ... i stała się światłość... @mastahpl Ja nie wkładam CD do konsoli, więc musiałem się z tym jeszcze pobawić. // Więc tak, upożądkujmy informacje: Program (ten z linka), który instaluje pliki na memorce to DMS Devolution System Explorer (geez, co to za nazwa?). Na szczęście działa nie tylko na modchipach serii DMS. Niemal automatycznie tworzy pliki, które wymienił emcepl na MC. Konsolę bootujemy w wiadomy sposób :) Pozostaje jeszcze kilka kwestii: Dopóki ulelf nie odda nam do dyspozycji opcji zmiany nazwy na PS2MC to aby zmienić boot program musimy jeszcze raz powtarzać operację z PD lub jeszcze raz wypalając to na CDVD. Interesuje mnie plik \BOOT\MENU.TXT. Jesli ktoś ma taką sposobność mógłby zdumpować ten plik? Jako, że winda nie toleruje takich znaków w nazwie prawdopodobnie będziemy zmuszeni przenieść to bezpośrednio z MC na PCHDD z linem na pokładzie. Wkrótce tutorial dla osób, które nie wiele zrozumiały z naszej dysputy ;) |
Supergigantyczny ukłon dla szczuru. Problem rozwiązany!
@szczuru Serdecznie dziękuję, dzięki tobie: Cytat:
|
OK, ostatnie krótkie pytanie: wypalić to na CD czy DVD?
Edit: Z etykiety wnioskuje, że raczej na CD. |
@mastahpl, Sci***261;gnij to:
Przebuduj obraz podmieniaj***261;c plik BOOT.ELF na Najnowsz***261; wersje uLaunchELF'a (oczywi***347;cie pod nazw***261; BOOT.ELF), Wypal i zainstaluj, uruchom konsole bez CD trzymaj***261;c Tr***243;jk***261;t, gwarantuje ***380;e b***281;dzie dzia***322;a***263; :D |
Dzi***281;kuj***281; za sprostowanie, lecz to nadal nie rozwi***261;zuje mojego problemu :)
|
Dok***322;adnie. Na MC s***261; 2 pliki: "\BOOT/BOOT.ELF" oraz "\BOOT/MENU.TXT". Jest te***380; katalog o nazwie "\BOOT". Katalogi posiadaj***261; na ko***324;cu "/", a nie "\".
@Berion - mo***380;e w ko***324;cu skorzystasz z dev. 1 ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:46. |