![]() |
Pioneer DVR-111D vs Plextor DVD+/-RW PX-760A
Hej.
Chciałbym zmienić nagrywarkę (mam teraz Pioneer 107). Zostać przy Pioneer'ze czy może pokusić się na tego Plextora? Nie mam zastrzeżeń do działania mojego 107. Ale zależy mi na nagrywaniu DL i oczywiście na jakości nagrywania. Palę dużo dvd-video. Używam płyt: Verbatim albo TDK albo Sony. Nie porywam się na jakieś "wynalazki" ;-) Pzdrawiam. |
Cytat:
zobacz opinie o pionku i plextorze, jest ich tyle ilu iżytkowników jak coś dobrze pali to po co Zmieniać ?? |
Od czasu do czasu musz***281;/chia***322;bym nagra***263; p***322;ytk***281; DL. A na moim Pioneerku tego nie zrobi***281;.
|
weź tańszy napęd ;) pioneer również dobrze nagrywa a cena między 152 a 180pln w zależności od tego ile literek po cyferkach ;)
plextor ponad 300pln |
Na Twoim miejscu wubrałbym pioneera. Plex nie jest wcale taki rewelacyjny. Co do ceny plex-a to model PX-755 możesz kupić już za 235 zł, a różni sie on 760-tki tylko tym, że nie nagrywa x18...
|
mam osobiście oba palniki i powiem szczerze że jeśli nie interesują cię możliwości testowania płytek przed i po nagraniu plextora to bez wachania bierz pioneera...........plex nie ma nic więcej do zaoferowania a osławiony AS to gadka marketingowa, pozatym plex ma fatalną korekcję błędów w porównaniu do pionka 111.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |