Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   100 razy szybciej? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/100-razy-szybciej-66217/)

andrzejj9 23.06.2006 07:10

Cytat:

Napisany przez Patrix
ja słyszałem o zapisie informacji w krysztale :)

Tfu.. no właśnie o kryształ mi chodziło :)

Piterniel 23.06.2006 00:23

Cytat:

Napisany przez M@X
Ja z kolei widzialem film o tym, jak zrobic bazooke na ziemniaki :-).

Też widziałem, a nawet site mam :D

http://www.google.pl/search?hs=cVC&h...tnG=Szukaj&lr=

M@X 23.06.2006 00:08

Ja z kolei widzialem film o tym, jak zrobic bazooke na ziemniaki :-).

Patrix 23.06.2006 00:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
eee... jak już mówiłem, mi moje 2GHz wystarczy ;)

Swoją drogą czytałem kiedyś, a było to już dobre kilka lat temu, o nowej technologii komputerowej związanej bodajże z użyciem diamentów.. Nie pamiętam już szczegółów, ale to miało zwiększyć możliwości obliczeniowe praktycznie niewyobrażalnie. Ciekawe co się z pomysłem stało..

ja słyszałem o zapisie informacji w krysztale :)

andrzejj9 22.06.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez Patrix
oj gdyby było - znalazłoby się :)

pomyśl jaki software do tego można napisać, film z DVD do DivX tworzyłby się krócej niż dzisiejesza konwersja WAV do MP3 :D

pomijając fakt sztucznej inteligencji (milionów instrukcji zachowań) - moglbys z kompem rozmawiać - podalaczajac to jako interfejs w domu moglbyś bawić się w dzisiejesze filmy sci-fi... przykładowo /HAL kochanie powiedz mi co nadaja dziś w TV/ :rotfl:

ja tu widze gigantyczne możliwości - aby tylko nie zwolnili z technologią komputerów kwantowych :)

eee... jak już mówiłem, mi moje 2GHz wystarczy ;)

Swoją drogą czytałem kiedyś, a było to już dobre kilka lat temu, o nowej technologii komputerowej związanej bodajże z użyciem diamentów.. Nie pamiętam już szczegółów, ale to miało zwiększyć możliwości obliczeniowe praktycznie niewyobrażalnie. Ciekawe co się z pomysłem stało..

Patrix 22.06.2006 22:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie widzę zastosowania w domowych komputerach, ale w systemach badawczych (np. pogodowych) jak najbardziej.

oj gdyby było - znalazłoby się :)

pomyśl jaki software do tego można napisać, film z DVD do DivX tworzyłby się krócej niż dzisiejesza konwersja WAV do MP3 :D

pomijając fakt sztucznej inteligencji (milionów instrukcji zachowań) - moglbys z kompem rozmawiać - podalaczajac to jako interfejs w domu moglbyś bawić się w dzisiejesze filmy sci-fi... przykładowo /HAL kochanie powiedz mi co nadaja dziś w TV/ :rotfl:

ja tu widze gigantyczne możliwości - aby tylko nie zwolnili z technologią komputerów kwantowych :)

andrzejj9 22.06.2006 21:55

Cytat:

Napisany przez M@X
No i po co to? Zle komus na obecnych technologiach? 2 GHz wystarcza mnie rpzynajmniej w zupelnosci od ponad 3 lat. Na poprzednim sprzecie rpzez 3 lata moja P166 bylo juz niczym bo procki ponadgigahercowe zaczely zawojowywac rynek. Dla mnie przerost formy nad trescia.

Nie widzę zastosowania w domowych komputerach, ale w systemach badawczych (np. pogodowych) jak najbardziej.

Patrix 22.06.2006 21:43

eee w woju agenci juz dawno na 100ghz kompach siedza :D

REi 22.06.2006 21:25

Kiedys musi nastapic kolejny skok w ewolucji procesora a najwidoczniej do niego coraz blizej ;)

M@X 22.06.2006 18:44

No i po co to? Zle komus na obecnych technologiach? 2 GHz wystarcza mnie rpzynajmniej w zupelnosci od ponad 3 lat. Na poprzednim sprzecie rpzez 3 lata moja P166 bylo juz niczym bo procki ponadgigahercowe zaczely zawojowywac rynek. Dla mnie przerost formy nad trescia.

demek 22.06.2006 15:19

Cytat:

Napisany przez Igloo
nawet jeśli by to miał być sam tranzystor, to i tak oszałamiający wynik. czas przełączenia na poziomie 0,000000000002s to jest coś

to jest inna sprawa

tylko niektorzy od razu mysla "ale to musi zapie..lac" :D

Igloo 22.06.2006 09:00

Cytat:

Napisany przez demek
no wlasnie nie znamy tez wydajnosci tego ani jakie pamieci itp
i czy wogole bylo to dzialajace w "komputerze" czy sam uklad na sztywno w prad wpiety

nawet jeśli by to miał być sam tranzystor, to i tak oszałamiający wynik. czas przełączenia na poziomie 0,000000000002s to jest coś

Eliasz 22.06.2006 00:12

100 razy szybciej? - no nie do konca. Jak narazie zwiekszyli 100 razy czestotliwosc, co nie oznacza ze bedzie 100 razy szybciej :)
a zreszta, co to jest 100 razy :)^_^

demek 21.06.2006 23:02

no wlasnie nie znamy tez wydajnosci tego ani jakie pamieci itp
i czy wogole bylo to dzialajace w "komputerze" czy sam uklad na sztywno w prad wpiety

IceManSpy 21.06.2006 22:45

Jakie tam taktowanie. Odblokowali mno***380;nik ;)

2GHz x 150 ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35.