![]() |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.google.pl/search?hs=cVC&h...tnG=Szukaj&lr= |
Ja z kolei widzialem film o tym, jak zrobic bazooke na ziemniaki :-).
|
Cytat:
ja słyszałem o zapisie informacji w krysztale :) |
Cytat:
Swoją drogą czytałem kiedyś, a było to już dobre kilka lat temu, o nowej technologii komputerowej związanej bodajże z użyciem diamentów.. Nie pamiętam już szczegółów, ale to miało zwiększyć możliwości obliczeniowe praktycznie niewyobrażalnie. Ciekawe co się z pomysłem stało.. |
Cytat:
pomyśl jaki software do tego można napisać, film z DVD do DivX tworzyłby się krócej niż dzisiejesza konwersja WAV do MP3 :D pomijając fakt sztucznej inteligencji (milionów instrukcji zachowań) - moglbys z kompem rozmawiać - podalaczajac to jako interfejs w domu moglbyś bawić się w dzisiejesze filmy sci-fi... przykładowo /HAL kochanie powiedz mi co nadaja dziś w TV/ :rotfl: ja tu widze gigantyczne możliwości - aby tylko nie zwolnili z technologią komputerów kwantowych :) |
Cytat:
|
eee w woju agenci juz dawno na 100ghz kompach siedza :D
|
Kiedys musi nastapic kolejny skok w ewolucji procesora a najwidoczniej do niego coraz blizej ;)
|
No i po co to? Zle komus na obecnych technologiach? 2 GHz wystarcza mnie rpzynajmniej w zupelnosci od ponad 3 lat. Na poprzednim sprzecie rpzez 3 lata moja P166 bylo juz niczym bo procki ponadgigahercowe zaczely zawojowywac rynek. Dla mnie przerost formy nad trescia.
|
Cytat:
tylko niektorzy od razu mysla "ale to musi zapie..lac" :D |
Cytat:
|
100 razy szybciej? - no nie do konca. Jak narazie zwiekszyli 100 razy czestotliwosc, co nie oznacza ze bedzie 100 razy szybciej :)
a zreszta, co to jest 100 razy :)^_^ |
no wlasnie nie znamy tez wydajnosci tego ani jakie pamieci itp
i czy wogole bylo to dzialajace w "komputerze" czy sam uklad na sztywno w prad wpiety |
Jakie tam taktowanie. Odblokowali mno***380;nik ;)
2GHz x 150 ;p |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:35. |