![]() |
łączenie skanów
Jak w tytule. Nie bardzo wiem w jaki sposób, bardzo precyzyjnie połączyć w całość dwa fragmenty. Mam typowy skaner formatu A4 a materiał do zeskanowania ma jeden wymiar wynoszący ponad 400mm - pomyślałem, że może zeskanować "po kawałku" i potem połączyć obrazy ze sobą ale tu wymagana jest iście zegarmistrzowska dokładność. Może ktoś zechce napisać dwa słowa.???:(
|
Kiedy***347; robi***322;em cos takiego w photoshopie, na du***380;ym powi***281;kszeniu... ale mo***380;e kto***347; zna inny spos***243;b...
|
***380;eby tak odrazu po Photoshopa si***281;ga***263; ... a GIMP si***281; marnuje ;)
|
jakis program do obrobki/laczenia fotografii panoramicznych z aparatow cyfrowych :)
|
Mo***380;e Photoshop Elements ?
Edit Mo***380;esz spr***243;bowa***263; tak***380;e poskleja***263; darmowym programem Hugin. |
no wlasnie, czesto do aparatow cyfrowych jest dodawany taki sofcik. Jak masz aparat i dostales jakas plytke to sprawdz ja :)
|
Idealnie na pewno nie uda Ci sie tego zrobic - mysle, ze 'swiatlo na papierze' bedzie sie 'roznie ukladalo' - jesli rozumiesz o co mi chodzi ;-).
Proby na powiekszeniu to chyba jedyne wyjscie.., ale i sam tez z checia dowiem sie jak to zrobic idealnie jesli ktos zna sposob. |
Cytat:
A co do łaczenia zdjęć to ozywiście wymagane jest żeby jakiś fragment widoku (czyli miejsce w którym będziemy łączyli zdjęcia) znalazł się na jednym i drugim zdjęciu (żeby progs miał się czego złapać i wiedział gdzie kleić):) |
Je***380;eli chodzi o mnie: hp scanjet 4370, ***322;***261;czenie photoshopem zda***322;o egzamin wiele razy, czyli wg mnie jakikolwiek program do obrobki z wyjatkiem Painta,bo nawet nie wiem czy mo***380;na go takowym nazwa***263; :)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |