![]() |
hehehe normalnie takie tematy to mnie rozbawiaja cos w stylu jak admin przychodzi do sklepu po kilo burakow :D
|
Cytat:
Zreszta jak juz przy okazji wyjasniamy pewne kwestie, to osobiscie podejrzewam ze nawet admini (chodzi mi o adminow forum) poza redaktorem naczelnym i wlascicielem nie maja prawa wystepowac w imieniu serwisu. Znaczam jednak, ze tego nie wiem (byc moze z adminami sa podpisywane jakies umowy), tylko sie domyslam. Dobrze by bylo zebysmy sobie juz wszystko porzadnie wyjasnili zeby nie bylo watpliwosci w tych kwestiach. Warto by bylo sobie wyjasnic rowniez jak sie maja do siebie takie funkcja jak: - admin na forum - admin w serwisie - redaktor - newswritter (kim sa Ci ludzie i jaki jest zakres obowiazkow/praw reprezentacyjnych, jezeli jest to jawne). Wtedy wszyscy beda mieli pelna jasnosc i sprawa bedzie chyba raz na zawsze zamknieta. |
Cytat:
|
Takie cos to sie chyba nazywa szumy sieci czy cos podobnego.
Sam firewall zaleca zignorowac takie cosie. |
OK!
Teraz zamiast kasowac logi, bede je czytal uwaznie i w razie potrzeby podsylal. Bo sam jestem ciekaw kto lub co i w jakim celu? Choc bez przesady, duzej wagi naprawde do takich prob czy nawet atakow: Cytat:
I druga rzecz: Moderator nie jest przedstawicielem seriwsu? No to kim jest - sprzataczem (bez urazy i ironii!) bez praw wystepowania w imieniu??? Tylko Admini? Dziwne. (nie czepiam sie - wylacznie dziwie. Albowiem nie rozumiem sytuacji w ktorej mod ma prawa i obowiazki, a nie ma mozliwosci i prawa wyrazania opinii innych niz wlasne. Dziwny dualizm. Ale moze taki urok tego forum.) |
Cytat:
A wracając do sprawy, IDS-y mają tę wadę, że czasem są przewrażliwione na próby ataku. Nie znam szczegółowo funkcjonalności forum i mechanizmów, które wykorzystuje, ale być może czasem występują sytuacje, które przez firewall traktowane są jako atak. Jeszcze raz podkreślam, że nie mamy z tym nic wspólnego. Gdyby takie coś dalej występowało, to proszę o podesłanie loga z firewalla z tym zdarzeniem. |
Cytat:
Moj komentarz, jeszcze raz podkresle, dotyczyl fragmentu o polityce. |
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie miałem dostępu do netu.
Nikt z administracji nie ma z tym nic wspólnego. Mamy, a przynajmniej ja, wiele ciekawszych zajęć, niż skanowanie portów użytkowników. Poza tym padła jeszcze kwestia, czy moderator jest przedstawicielem serwisu. Nie, nie jest. Moderatorzy są wybierani spośród użytkowników forum i poza kilkoma dodatkowymi przywilejami nie różnią się od nich i nie powinni wypowiadać się w kwestiach administracyjnych związanych z serwisem. Oczywiście nie mam tu nikogo konkretnego na myśli. Chcę tylko wyjaśnić tę niejasność, bo jest wywołana już po raz kolejny. |
A dlaczego ***380;aden Admin si***281; nie wypowiedzia***322; od pocz***261;tku tematu? Nawet, je***347;li to bzdura, to nale***380;y si***281; jakiekolwiek wyja***347;nienie...
|
Cytat:
Patrze od stony moderatora (przedstawiciel serwisu to za mocne okreslenie) - widze absurd. Patrze od strony osoby prywatnej - widze absurd. |
Cytat:
Pytam, bo nie wiem. A proby skanowania i ingerencji z IP cdrinfo, zdarzyly sie kilkukrotnie. Wiec nie jest to odosobniony przypadek. Olewam to, bo i do ukrycia nic nie mam :) i w logi zagladam od przypadku. Teraz byl taki :) Zwykla ciekawosc. Sadze ze albo jakis "hakier" robi sobie "zarciki" albo... no wlasnie? |
Cytat:
A temat normalnie jakbym bash.org.pl czytal :D |
Masz na mysli kalasza?
|
Jaki***347; czas temu mia***322;em podobnie. Agnitum Outpost Firewall wykrywa***322; mi skanowania port***243;w z IP CDRinfo.pl
Mo***380;e Bartez zapu***347;ci***322; jaki***347; automat || |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35. |