Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   DEViL MAY CRY 3 : SPECiAL EDiTiON [ PC ] (https://forum.cdrinfo.pl/f25/devil-may-cry-3-special-edition-pc-66375/)

M@X 30.06.2006 23:34

DEViL MAY CRY 3 : SPECiAL EDiTiON [ PC ]

Chce sie powiedziec : nareszcie!

Pojawila sie dlugo oczekiwana konwersja jednej z najlepszych gier na PS2 w historii!

Cytat:

Napisany przez ULTiMA.pl
Tysiące lat minęły od czasu, gdy demoniczny wojownik Sparda uniósł swój miecz, aby uratować gatunek ludzki. Po odniesieniu zwycięstwa i upewnieniu się, że siły ciemności zostały pokonane na wieki, Sparda sam stał się człowiekiem i począł syna - pół człowieka, pół demona o imieniu Dante. Dante nie był jednak jedynym synem Spardy - jego brat bliźniak, Vergil, poświęcił swe życie złu i teraz zamierza podbić ziemię jako książę piekieł. Konfrontacja z Dantem jest nieunikniona...

Devil May Cry 3 to zupełnie nowy rozdział w historii Dantego - akcja gry toczy się przed wydarzeniami z pierwszej części Devil May Cry i przedstawia starcie pomiędzy synami Spardy. Niezwykle dynamiczna akcja, możliwość wybrania stylu rozgrywki i fascynujące efekty specjalne oznaczają, że Devil May Cry 3 jest prawdziwą jazdą bez trzymanki w świecie demonów. Edycja Specjalna to zupełnie nowe opcje - możliwość gry jako Vergil, nowy przeciwnik - Jester oraz opcja Turbo - gry w przyspieszonym tempie.

Charakterystyczne cechy

* Specjalna edycja gry Devil May Cry 3: Dante***8217;s Awakening. Graj jako Vergil, pokonaj Jestera i skorzystaj z trybu Turbo.
* Dwa tryby zapisu stanu gry - oryginalny system żółtych sfer i nowy system sfer złotych.
* Zróżnicowane poziomy trudności.
* Czy przetrwasz atak hord przeciwników? Nowy tryb gry - Krwawy Pałac.
* Tryb filmowy - możliwość oglądania przerywników filmowych w dowolnym momencie po ich odblokowaniu.
* Nowe projekty postaci - Dante, jakiego jeszcze nie znasz.
* Ogromny arsenał broni - pistolety, strzelby, a nawet zabójcze gitary!
* Niepowtarzalne kombinacje ciosów z użyciem nawet czterech rodzajów broni.
* Sześć stylów walki - dostosuj je do własnych potrzeb.
* Doskonała grafika w pełnym 3D.
* Dziesiątki demonicznych przeciwników.
* Ukryte przedmioty, postacie i poziomy trudności do odblokowania.

Ja wlasnie zabieram sie za granie - cale szczescie ze mam apda i nei bede musial grac na klawiaturze. Z reszta, nie wyobrazam sobie takiej rzezni na kalwiszach z literkami ;-). Po wstepnych sutaleniach gra chodzi w 1024x768 na moim starenkim GF 4 Ti 4200 (ta karta to jednak potega do dzis!). Filmiki oglada sie znosnie, choc oczywiscie na TV wygladaja lepiej. Muzyka wgniata w fotel - polaczenie gotyckich chorkow i hard rocka. No nic, ide grac... Let's rock :-)!

Berion 01.07.2006 10:16

To już lepiej by zrobili jakby przepisali DMC1 - zdecydowanie lepszy i ciekawszy. DMC3 jawi mi się jako nie tylko przesycony japońskimi pierdołami (kalibru Dante z gitarą), ale i silący się na tanie efekciarstwo... kto grał ten wie 8-)

pablocoo 01.07.2006 10:55

Ouch ta gra jest swietna :D Zaluje, ze nie mam konsoli, gralbym juz dawno.
Dziala mi plynniej niz "konwersja" ONI3
I nie wiem, moze dlatego, ze nie grywam czesto w tego rodzaju gry, ale jest miejscami cholernie trudna :D

Darek_K 01.07.2006 11:10

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Ouch ta gra jest swietna :D Zaluje, ze nie mam konsoli, gralbym juz dawno.
Dziala mi plynniej niz "konwersja" ONI3
I nie wiem, moze dlatego, ze nie grywam czesto w tego rodzaju gry, ale jest miejscami cholernie trudna :D

Mam i przeszedlem bez wiekszych problemow na PS2. Tylko ze ja mam wersje japońską a ta jest latwiejsza od europejskiej. Podobno opcja easy w wersji europejskiej jest odpowiednikiem hard japonskiej. Takze mialem łatwiej :P Ogólnie gra świetna, dużo leprza od 2 ktora mam... w 1 nie gralem..... Fakt gitara troche przegiecie ale juz leprza gitara od zywych czolgow.....

Pozdrawiam
Darek

M@X 01.07.2006 12:12

@Berion - pomysl o marketingu. Kto przepisze teraz gre sprzed paru lat? Kto ja kupi? Mysli sie nie tylko o fanach ktorzy chodza do kumpli na konsole, ale tez o ludziach ktorzy po prostu kupia to jako "dobra gre". Ja tam jestem zadowolony - chodzi plynnie, ladnie wyglada i ma klimacik!

Smartek 01.07.2006 20:41

Nie slyszalem nigdy nawet tytulu tej gry..
Jestem gorszy? :-)

pablocoo 01.07.2006 21:26

Cytat:

Napisany przez Smartek
Jestem gorszy? :-)

Oj tak... :D
Pewni dlatego ze na XBOXa nie wyszla, ale zeby nawet nazwy? :P

M@X 01.07.2006 22:21

@Smartek - najwyzszy czas zagrac! Poczuj pieklo w rytmie Hard Rock'a :-).

Berion 02.07.2006 09:44

@Smartek
Ty masz za to Otogi :P

@M@X
To to ja wiem, ale gdyby dodać jakieś bonusy, lokacje etc. to dlaczego nie?

Nie no, co by nie mówić: konwersja na PC to dobry krok, ale wątpię aby ta gra na tym rynku odniosła jakiś sukces. Gatunek ten na PC wymarł eony temu, do tego dochodzą wspomnine przeze mnie wcześniej duperele japońskie (dużo ich nie jest, ale...) i sterowanie (na klawiaturze sobie tego nie wyobrażam).

Ktoś przeszdeł poziom trudności DMD? Ja wymiękłem na PS2.

BTW: Jeśli ktoś chciałby w to zagrać to polecam o niebo lepszą DMC1. Tam Dante to zimny madafaka, zwiedza się ciekawie wystylizowane zamczysko, a i poziom trudności jest większy. DMC2 to siano, a DMC3? Najbardziej przeszkadza mi postać Dantego - rozwydrzony, bezczelny szczeniak, matrixowe zapędy, jego "yuuuuhuuu" i kretyńska gitara jako broń! No cóż... lepszy rydz niż nic :D

Desden 02.07.2006 22:09

....a tam dupa @max / berion nie znacie si***281; seria DMC jest cienka i sie moze umywac, juz bardziej mi sie podoba***322; Chaos Legion (jest tez na PC 2XCD)

Berion 03.07.2006 10:32

Chaos Legion? Daj spokój...

Skwituję to tylko milczeniem... :D

M@X 03.07.2006 18:12

Po screenach i opisie wydaje sie fajne :-)...

Pagerus 29.07.2006 11:33

Chaos Legion było chyba w ostatnim CDA :)
Co do DMC3 - to kumpel mówił mi, że bez pada ani rusz... dlatego nie wiem czy warto w ogóle próbować :P

M@X 29.07.2006 15:40

Pagerus - nie warto, uwierz mi. Choc niezlej jakosci replik Dual Shocka 2 pod PC USB mozna nabyc na allegro juz za 25 zl jak sie dobrze rozejrzysz. Ja wlasnie uzywam takiego potworka i sobie chwale. "PRAWIE" jak konsola :-).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58.