![]() |
skaner
Jeszcze Was pomęczę ale w nieco innym kontekście. Skanery foramtu A4 są tak skonstruowane, że szyba jest nieco niżej (wgłębienie) niż płaszczyzna obudowy. Z tym mam właśnie problem bowiem potrzebuję wykonać skany z materiału nie elastycznego (szkło), który ma wymiary większe niż 210x297 mm. Materiał ten nie będzie zatem przylegał do szyby skanera - słaba jakość skanów. Pytanie mam takie: czy ktoś spotkał się z takim skanerem (marka i typ), którego szyba jest w płaśzczyźnie obudowy i na dodatek pokrywa jest zdejmowana? Skłonny jestem zakupić taki skaner - ale czego szukać? Za podpowiedzi - wielkie dzięki.
|
No mialem i 3 skaner ale wglebienia byly, obecny pozwal zdjac pokrywe( a model to Plustek S6)
|
W zasadzie, zaden skaner, nie ma szyby na poziomie obudowy - wynika to nijako automatycznie z potrzeby pozycjonowania kart do skanowania.
W twoim przypadku, wydaje sie koniecznosc zastosowania skanera typu Mustek do skanowania filmow, z bialym spodem, zdejmowanej klapy. Lub nawet podswietlaniem calej klapy. Widzialem u grafikow takiego Mustka, ale byl po SCSI i koszmarnie ciezki i duzy, mimo, ze tylko A4 :) |
praktycznie wszystkie skanery dostepne dzis w sklepach maja sciagana klape docisowa
a wiarze sie to ze mozliwoscia podlaczenia blatu dociskowego z lampa do slajdow epson, canon, mustek ... gorzej bedziesz mial z blatem lampy skanujacej ... tu ratuje cie tylko skaner a3 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04. |