![]() |
Dziwny problem z CD-RW
Witam.
Mam bardzo dziwny problem z płytą CD-RW. Nagrałem sobie ostanio na nią dane przed formatowaniem dysku , wypalanie przebiegło bez problemu. Już po formacie , wkładam płytę do czytnika i okazuje się , że jest ona pusta (tj. system ją tak wykrywa) , jednakże jak w Nero wejdę w "informacje o nośniku" to wykazuje ono że na płycie jest nagrana sesja 688MB. Moje pytanie - na tej płycie są w końcu dane czy nie ? Mam nadzieję , że tak:wow: Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło :( Wypalałem na Benq DW1640 , płyta to Dysan CD-RW ultra speed 16-24x. Dzięki za pomoc i pozdrawiam :) |
Wygl***261;da na to, ***380;e s***261;.
Spr***243;buj badcopy pro. :idea: |
O ho.
Stalo sie. Jakis czas temu czytlem o tych dysanach. Kudki pisaly ze to kicha jakich malo i ze dane dlugo na niej nie wytrzymuja, cos jakby do pierwszego nagrania. Sam mam taka ale po tym co przeczytalem nawet jej do napedu nie wkladalem, moze kiedys zobacze. Mam nadzieje ze uda ci sie cos z niej wycisnac. No ale jesli benek nie daje rady to zycze szczescie, moze na innym sprzecie pojdzie. |
CD-RW 16-32 to tylko Verbatim.
|
A jest 16-32 czy sie przecyferkowales?
|
Ah to nie tylko dysany -- to jest jaki***347; problem innej natury, bo np. jak kiedy***347; wypali***322;em p***322;ytk***281; to u mnie bez problemu chodzi***322;a a ju***380; na innym sprz***281;cie dysk by***322; odczytywany jako pusty.... (mam LiteOn) - wtedy nagra***322;em jeszcze raz i ju***380; na innym sprz***281;cie chodzi***322;o ;)
|
Cytat:
|
Chodzilo mi konkretnie o oznaczenie plyty :D
czyli 32 a nie 16-32 :D :P |
Cytat:
|
Mo***380;e wypali***322;e***347; p***322;yte multisesyjnie bez jej zamkni***281;cia ? zamkni***281;cie sesji w nero powinno pom***243;c.
ps. patrz***261;c na dat***281;, to pewnie problem ju***380; nie aktualny :> |
a ile stoi taki verb, bo nawet ciezko to kupic.dobra ma 6zl, to sadze ze nie warto po to zeby miec 32x zamiast 12x.Ale co verb to verb, nie polecam TDK x12, to talna padaka.
|
@loki ostatnio widzia***322;em te CD-RW w Lublinie po 4z***322;,-
|
Cytat:
Próbowałem BadCopy Pro , ale "wywala się" kiedy chcę przeskanować napęd z płytą. Spróbuję teraz zamknąć tą sesję w Nero , tylko jak to zrobić ? Próbowałem kontynuować dysk multisesyjny , ale Nero wywala , że dysk się do tego nie nadaje. pozdro:) |
Spr***243;buj jeszcze Isobustera i CDRollera.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:53. |