![]() |
Metal Gear Solid 2: Substance - podział DVD9 -> 2x DVDR
Witam państwa!
Mój problem dotyczy gry Metal Gear Solid 2:Substance na konsolę PS2, a raczej kopii bezpieczeństwa owego tytułu na 2x DVDR (4.7gb). Korzystając z metody Septiego ze strony http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/280523 podzieliłem wszystko, oszukałem CD-Check i poprzekładałem LBA - wszystko, co można było zrobić. W końcu wypaliłem grę, włożyłem do mojej pięknej PS2. Działa! Jestem pod koniec gry, po masowym unicestwianiu RAY'ów. Moment, w którym Solidus próbuje wyciągnąć informacje z Raiden'a. Niestety, zaraz po tej scenie ekran całkowicie czernieje, nic dalej się nie dzieje. W threadzie w linku powyżej doczytałem się, że w tym momencie konsola szuka 2 warstwy na DVD i na 3 DVD należy wypalić plik STAGE2.DAT. Autor poradnika nie przewidział tego jednak, a napisał, że kopia na 2 DVD będzie w pełni funkcjonalna. Proszę o pomoc :) |
Panie i Panowie, przed Państwem rozwiązanie problemu. Zawartość pliku ISO:
Wszystkie pliki z obu warstw (szczegóły poniżej), oprócz MOVIE.DAT, STAGE2.DAT oraz VOX2.DAT, które podmieniłem plikami dummy o rozmiarze 1b. Filelist: Kod:
0000322 , \SYSTEM.CNF |
Cieszy :-). Reputa i temat warty przeczytania dla przyszlych uzytkownikow :-). Reputa!
|
M@X, nie zamykaj jeszcze tematu. Wygl***261;da na to, ***380;e gra nadal si***281; przycina, tylko 5 minut dalej :( (wyobra***378; sobie moj***261; reakcj***281; :P ) .
Ten spos***243;b dzia***322;a mniej wi***281;cej od przerywnika po walce z Metal Gear'ami do momentu, w kt***243;rym Colonel (?) m***243;wi o Selection of Social Society (S3), wtedy gra zn***243;w siada. W tym momencie marnuj***281; kolejne p***322;yty by znale***378;***263; odpowiedni***261; konfiguracj***281; 3 DVD. Wszystkich innych fan***243;w MGS'a prosz***281; o cierpliwo***347;***263;, stack 10x DVD r***243;wnie***380; mile widziany ;) |
:D
... jakto jest napisane "nie znasz dnia ani godziny". Coś mi się widzi, że taniej wyjdzie DLka. |
Hmmm... Ale ta rozmowa z "Colonelem" (a tak naprawde wszyscy wiemy z kim ;-)) to rozmowa przez codec, wiec nie wiem jak mzoe wywalic sie w trakcie - rozdzieliliby codec.dat na 2 pliki?
Proponuje pogooglac za tzw. RipKit'em :-). |
Poprawka do poprzedniego posta:
Selection of Social Sanity (przejęzyczyłem się, mea culpa) Co do trzeciego DVD'ka, udało mi się za pierwszym razem. Tym razem wszystko postawiłem na intuicję :). Pliki, które podmieniłem na dummy to: DEMO.DAT oraz VOX2.DAT, a także cała zawartość katalogu SKATE (oprócz IOPRP255.IMG). Same pliki mają rozmiar 4 633 632 389 bajtów, cała kompilacja zaś 4 655 349 760 bajtów. Filelist: Kod:
0000322 , \SYSTEM.CNF Pozdrawiam wszystkich i polecam grę jako jedyną o tak rozwiniętej i co więcej, realistycznej fabule! |
Katalog SKATE dotyczy zapewne "Metal Gear Skateboarding" (Snake jezdzi na desce na silniku THPS4 - mogles go spokojnie usunac, trzeba by jedynie nie wybierac opcji skateboarding z menu. Co do gry - oczywiscie, ze jest wspaniala! Polecam rowniez MGS1 i MGS3 - zobaczysz jak fabuly sie pieknie splataja ;-).
|
Je***380;eli zagl***261;dasz czasami na to forum to zapewne zorientowa***322;e***347; si***281;, ***380;e jaki***347; czas temu mia***322;em problem z MGS1 :) Nied***322;ugo zabior***281; si***281; te***380; za MGSa 3 Subsistence, kt***243;ry ju***380; czeka na mnie na p***243;***322;ce :)
|
Cytat:
|
@mastahpl - jesli masz wersje Subsistence, to niech Cie reka boska broni przed wlaczeniem kamery TPP - psuje cala przyjemnosc z grania (skradania sie itd.).
@Smartek - wszyscy naraz? Uolaboga, co jo zrobia ;-). BTW - chyba Ci userbary zniknely z podpisu... |
3 DVDka? looool rzeczywiscie musisz marnowac plyty ;)
Tak to juz bywa z nieudolnymi poradnikami :czytaj: ps.Tak swoja droga m@x to sie tobie troche dziwie, ze zbyt łatwo rozdajesz reputy na prawo i lewo ;p |
Rozdaje? Przez ostatni miesiac dalem chyba 3... Zadnej za darmo... W czym problem? Wszyscy sie na mnie uwzieliscie?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie mialem pojecia, bo mam wylaczone wyswietlanie podpisow - przyspieszam neta jak moge.. Pewnie ktorys z modow/adminow mi z podpisu wycial, przyznac sie! :-). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |