![]() |
Problem z nagrywaniem CD-R Verbatim LightScribe
Witam!
Mam nagryware LG GSA-4166B (z nowym biosem v1.02 od 1 miesiaca). Jak w tytule mam problem z nagraniem danych na plyte verbatim cd-r lightscribe. Najpierw wypalilem etykiete LS, a pozniej wzielem sie za nagrywanie danych i oto komunikat w nero (płyta jest w napedzie): DVDRRW GSA-4166B: Oczekiwanie na nośnik Prosze wlozyc pusty nosnik w celu nagrania Dysk wymagany dla kompilacji: CD-R/RW Typ dysku w nagrywarce: (Pusty) Kupilem az 3 plyty i na zadnej nie chce nagrywac (kupilem je luzem, bez kopert). Prubowalem tez innymi programami i bez skutku. Z gory dziekuje za szybka odpowiedz. Pozdrawiam, Dawid |
P.S. Autor
Naped nie odczytywal zawartosci dvd-r. Dopiero po wylaczeniu polaczenia sieciowego cos tam ruszylo ale i tak sie wieszal... Czy to wina zasilacza? Jak wypalalem etykiety lightscribe wszystko ok.
|
najlepiej strzel formata i zainstaluj wszystko od nowa to napewno pomoze :)
|
Zrobilem formata i zainstalowalem na nowo win, tak jak zaleciles i nadal jest ten sam problem :(
Spotkalem sie dzis z takim bledem: F: Urządzenie nie jest gotowe |
Prosze o pomoc, jakies sugestie bo naprawde nie wiem co robic...
P.S. W ostatecznosci zanose ja do serwisu. |
Dzis prubowalem odczytac zawartosc plyty CD-R firmy Titanum w LG GSA-4166B i TOSHIBA SD-M1802 czego efektem bylo zawiecha kompa, procesor byl uzywany w 100%
|
Szkoda czasu na dalsze testy, zareklamuj ten nap***281;d.
|
jak format nie pomogl to zapytaj sie w serwisie bo ja bym musial to zobaczyc i posprawdzac zeby stwierdzic co tam jest nie tak
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |