![]() |
Cytat:
np. Nec ma lipną korekcje błędów za to super nagrywa BenQ super korekcja, super nagrywa lipny serwis zaś Samsung lipnie nagrywa, lipnie odczytuje, same problemy ... LiteON wybrzydza z płytkami, czasem też lipnie nagrywa, tragicznie wrencz na plytach nie markowych, z odczytem też różnie bywa, ale mimo wszystko jest lepszy od samsunga .... |
Cytat:
|
@mgit podaj kilka kt***243;re nie dotycz***261; te***380; innych marek :>
|
Cytat:
Jest to opinia jak najbardziej uzasadniona :taktak: |
Cytat:
pozdrawiam :) |
Cytat:
:tak!: |
@cinkowski - używaj dobrych czyt. markowych płyt i zaktualizuj bios , ew. w ostateczności spróbuj zmniejszyć prędkość wypalania
|
1. Aktualizuj biosa czym pr***281;dzej
2. Samsungi to szajsungi czyli najgorszy ch***322;am 3. Zbieraj kase na NEC, LG, BenQ byle by nie LiteON'a bo to te***380; ch***322;am |
samsung TS-H542A palący do połowy płyty
Witam,
Mam dvd Samsung ts h542a i od jakichś 2 tygodni każdą płytę dvd mi zwala, tj. jeżeli nagrywam na 1 dvd 4 filmy to 2 z nich są walnięte na niej :( Właśnie przed chwilą sprawdziłem tą opcję z nagraniem 4 filmów i na odtwarzaczu stacjonarnym Wiwa 2 filmy są ok, 2 w formacie nierozpoznanym. Sprawdzałem tez płyty u znajomych i jest z nimi tak samo. Z innymi formatami jest identycznie czyli połowa ok połowa zwalona. Płyty nagrywam głównie nero 7.0, w pojedyńczej sesji, DMA włączone, komputer to P IV 2,4 Ghz, 1048Mb RAM, płyta asus. Ktoś może wie dlaczego moja nagrywarka tak robi i zna rozwiązanie tego problemu, czy mam raczej kombinować kasę na nową nagrywarkę, mimo że ta wielu dvd nie wypaliła :( (( Bios h542a jest fabryczny, ale nie sądzę żeby to było problemem skoro wypalała płyty bezproblemowo do tej pory (( Podpowiedzcie proszę i poradźcie mi co mam zrobić :help: :help: :help: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |