![]() |
Problem z ogladaniem plyt DVD
Moja nagrywarka LiteOn SOWH-1633S od jakiegos czasu zachowuje sie dziwnie (podejrzewam ze to awaria systemu i lenistwo zeby postawic go od nowa) wczesniej tak sie nie dzialo. A mianowicie podczas ogladania filmow DVD niestety skacze (na kazdym playerze powerdvd nad dvdplay windowsowy utyka) co moze byc powodem takiego stanu rzeczy.
Plyty DVD sa w dobrym stanie mimo to obraz skacze (czasem wywala sie blad ze player wykonal blad :). DMA jest wlaczone tak przynajmniej twierdzi Nero InfoTool. W czym moze byc problem? |
:| ... laser moze byc brudny, sprawdz na innych plytach najlepiej wypalanych nietloczonych jak bedzie tak dalej robic to wyczysc laser albo oddaj do serwisu (wszystko to oczywiscie jezeli robi tak na swiezym systemie)
|
Za du***380;o program***243;w w tle (np skaner antywirusowy, jaki***347; back door o kt***243;rym nie wiesz i jeszcze co***347; innego) i system nie wyrabia. Sprawd***378; i usu***324; z***322;o***347;liwe oprogramowanie, potem zdefragmentuj dysk. Powinno pom***243;c.
|
@masik - a jaka płyta główna może na Nforce2 :> sprawdził bym jeszcze czy aby wszystko ok z aspii i dma
|
zaglebilem sie w problem wszystko hardwareowo dziala, natomiast systemowo nie za bardzo powerdvd 5 i 6 dzialaja dobrze w administratorze (mam windows 2000 SP4 dla przypomnienia) nawet windowsowski player dobrze dziala, natomiast na uzytkowniku zaawans. tnie i skacze wiec wynika z tego ze to wina windows.
Na szczescie Windows Media Classic dziala bez zarzutu zostaje mi wiec zrobic od nowa system i powinno byc okey :D |
zainstaluj powerdvd4 i powinno by***263; ok
mo***380;esz sprawdzi***263; r***243;wnie***380; na windvd |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |