![]() |
Karta pamięci 1GB MMC+ lub SD - propozycje
Wpisujcie swoje typy znane z autopsji, a nie ze słyszenia :na_ucho:
Przeznaczenie: może być cyfrówka :mruga: Czy MMC+ faktycznie jest tak samo szybki jak SD? Chyba nie było takiego tematu? Co? :D |
Uzywam, do aparatu Canona, kart Kingston MMC 512 i 1 GB (ta 1 gb jest+).
Transfery rzeczywiste powyzej deklarowanych 8mb/sek na 11 mb/sek! Jakosc bdb. Trwalsc - nie wiem :) mam je od 2 miesiecy. SD nie uzywam, pare razy sprawdzalem na kluczu USB, parametry zblizone, ale jednak wole MMC, jaos sie przyzwyczailem :) No i ceny MMC+ sa dosonale w stosunku do pojemnowci. |
Cytat:
Tej drugiej za bardzo jeszcze nie miałem okazji poużywać, ale ta pierwsza sprawuje się bardzo dobrze w cyfrówce Canona, w telefonach i jako pewndrive :) |
VIZZARD
wiele zalezy od aparatu sam uzywam kart 512 Ultra Pro Kingstona i 1GB Traxdaty z serii Pro ta druga wydaje sie wolniejsza, ale w praktyce to i tak nie ma znaczenia w czasie robienia zdjec w serii z lampa w zasadzie to ona determinuje predkosc bez lampy pierwsze kilka zdjec i tak trafia do bufora, a zadko robi sie wiecej niz te 3-5 zdjec w serii jak juz robisz wiecej to predkosc i tak spada i tak wiec jesli masz aparat z rodziny kompaktow, to nie ma co szalec z kartami, bo roznicy nie zauwazysz a majac lustro z gornej polki... nie pytalbyc o mmc ani o sd, bo one chodza na sf i microdrive :) jesli zas jasno mialbym odpowiedziec na pytanie czy sd czy mmc+ jest szybsze, to mysle ze jedynym prawidlowym stwierdzeniem bedzie - zalezy na jakim sprzecie |
Na grupach dyskusyjnych można sie spotkać ze stwierdzeniem, że Canon serii A trzycyfrowych w parze z jednogogiwą SD od Kingstona powoduje różne szopki. Spotkał sie już ktoś z jakimis z ww. problemów?
Posiadam Canona A510 i właśnie chciałem do pary mu dodać 1GB Kingston (bo tańszy niż Sandisk) ale się wstrzymuje by ewentualnie później nie narzekać:ysz: |
kto***347; mo***380;e spotka***322; si***281; z tak***261; kart***261; ??
http://www.allegro.pl/item122843078_..._warszawa.html bo cena super jest przyst***281;pna nawet z przesy***322;k***261; |
Cytat:
:fiu: firma przynajmniej znana ( byc moze cos znanego tam siedzi ) no ale nic nie mam na SD - :spoko: |
No to kto zamawia? :>
Ja wciągnąłem Kingstona MMC+ :czytaj: :mruga: |
Cytat:
też z allego ?? w jakiej cenie ?? |
Cytat:
Nie miałem jeszcze konta W sklepie za 99zł :czytaj: |
czyli ja chyba musz***281; zaryzykowa***263; :>
w sumie mo***380;e :) |
Cytat:
Za tyle to Kingi zwykłe stoją Może i ja bym wziął Tylko ta gotówka... (( |
Cytat:
|
SD kingston !
padnie to wymienia bo dostajecz wieczysta gwarancje :) PS ja mam 2GB kingstona :D robi za pendrive'a w czytniku pod usb. |
Wieczysta gwarancja jest gorsza od np. na 5 lat. Wiczysta oznacza, ***380;e do czasu produkcji danego modelu. Jak masz na 5 lat to jak nie produkuj***261;, wymieniaj***261; na niegorszy model.
A poza tym co to za pocieszenie, jak Ci wymieni***261;, a stracisz fotki czy dane warte znacznie wi***281;cej, ni***380; sprz***281;t? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:40. |