![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
tu aktualny stan: Załącznik 68659 ale musiałbym być chory aby tak sobie obstawiać prawdziwymi $ bo sam proces nieciekawie wygląda... pół dnia na minusie ;) |
Nie mam juz "kont demo" ;-). Ale niezle, choc symulacja to jak granie w pokera bez obstawiania. Nie grasz tak jakbys gral naprawde, bo wiesz ze nic nie ryzykujesz.
***8230;ale zeby dzisiaj rope kupowac :-P? |
|
Cytat:
|
Oczywiscie ze znam Forex. Kiedys nawet do tego podchodzilem, skonczylo sie na symulacjach. Mam dwoch znajomych w dlugach po forexach, jednego co stracil dom rodzinny na tym i jeszcze jednego juz nie mam, bo przez dlugi sie powiesil.
Masz nerwy ze stali, jaja z wolframu i rtec zamiast krwi? Prosze bardzo. Ja tak jak pisalem wyzej umiem ocenic ryzyko i... wysiadam ;-). |
Cytat:
tzn grasz wirtualną walutą po realnych kursach na żywo... można nieźle wdupić i nieźle zyskać, ale pod uwage trzeba brać, że 80% forexowiczów zostaje bankrutami, a średni czas życia konta forexowego w Polsce to 61 dni... co daje do myślenia :P Tym nie mniej można się bawić w demonstracje, w niecałe dwa dni 473 PLN: Załącznik 68648 Program jak poszukacie to znajdziecie... ale ta firma nie ma zgód w Polsce na grą realną walutą z tego co czytałem, oraz pieniędzy można więcej nie zobaczyć, przy prawdziwej grze byłby także problem z PITem, bo to gdzieś za granicą i z tego co czytałem PITa nie wysyłają ;) tak więc polecam tylko zabawę. |
Ci co wiedzieli kiedy kupić złoto, na skarpetach nieźle wyszli w swoim czasie. ;)
|
Pewnie. Najlepiej trzymac w skarpecie! :spoko:
|
Przychodzi staruszka do banku, podejmuje wszystkie pieniądze z konta.
Wychodzi. Po pięciu minutach wraca i znów wpłaca całą kwotę na swój rachunek. Pracownik banku pyta ją po co to robiła, na co babcia: - A, z wami to nic nie wiadomo! Przeliczyć musiałam... |
Nie mylisz sie - tak istotnie jest. Kto nie ryzykuje ten nie ma - takie zycie ;-). Jak juz pisalem - najistotniejsze jest zdac sobie sprawe ze bez ryzyka pieniedzy nie przybedzie, sztuka jest to ryzyko umiec ocenic i poniesc. Chyba nie sadzisz ze tak duzy gracz jak mBank S.A. w okresie Twojej inwestycji (raczej nie bedzie to 50 lat) nagle zniknie z rynku ;-)?
|
Max, to co piszesz pięknie brzmi i pięknie wygląda ale znowu pomijasz ryzyko ;)
Cytat:
Ale CHYBA z tego co wiem pieniądze gromadzone na takiej polisolokacie nie są chronione przez bankowy fundusz gwarancyjny, podlegają natomiast pod ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny (ponieważ jest produktem ubezpieczeniowym) do wysokości jedynie 50% zdeponowanej kwoty maksymalnie do 30 tyś euro. |
Myślę o tych funduszach inwestycyjnych o tej polisie też poczytam - mam na to około 7 miesięcy zanim lokaty mi się pokończą - więc zdążę się rozeznać w temacie ;)
|
By uniknac belki wybierz dlugoterminowe lokaty w formie polisy ubezpieczeniowej - tam tylko 1% jest na ubezpieczenie a reszta jest inwestowana. Minus taki ze mrozimy stodki ale zysk wiekszy. W mBanku nazywa sie to mPolisolokata, nie wiem jak u innych.
|
@Patrix
Miałem na myśli igo lokata z miesięczną kapitalizacją odsetek Teraz faktycznie jest 2,25 - na szczęście mojej lokaty jeszcze to nie dotyczy, ciągle mam 3% :) Jak zakładałem tą lokatę to było do wyboru 3% na 9 miesięcy i 3,25% jak na 12 miesięcy i nie trzeba było dawać 200 000 zł by mieć 3% .... Jak mi się lokaty pokończą, trzeba będzie myśleć nad inną formą - bo na 2,25% to już całkiem się nie opłaca :( Do tego ten nieszczęsny podatek belki :/ Poniżej screen jak nie tak dawno ta iglo lokata miała 3%, dla tego myślałem, że te warunki nadal obowiązują dla nowych użytkowników lokat |
Ilość załączników: 3
Cytat:
Załącznik 68628 Wersję ze stałym oprocentowaniem masz poniżeji jest tak jak pisałem, z grubsza w okolicach 2,5% (dokładnie to 2,25...). Na 2 lata to trochę mało... znalazłem lepsze gdzie indziej i to roczne, ale ze zmiennym. Załącznik 68627 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13. |