Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   Canon Utilities i Thumbails... (https://forum.cdrinfo.pl/f42/canon-utilities-thumbails-66691/)

Predi 22.07.2006 18:40

Canon Utilities i Thumbails...

grrrrrr

wsrod programow dolaczonych do aparatu jest cos co nazywa sie ZoomBrowserEx, sluzy do przegladanie zdjec itd,
wszystko byloby fajnie, gdyby nie pliczki ZbThumnail.info ktore on sobie radosnie zaklada w kazdym katalogu ((

ktos wie jak ten syf wylaczyc? bo nie moge sie w opcjach doszukac, i chyba nie ma takiej mozliwosci :|

joujoujou 22.07.2006 18:44

Przypuszczam, ***380;e si***281; nie da. :nie:

BTW irfanview nie wystarczy? :P

Te***380; si***281; da przegl***261;da***263; foty, i to IMO bardzo dobrze. :tak!:

Predi 22.07.2006 18:53

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Przypuszczam, że się nie da. :nie:

BTW irfanview nie wystarczy? :P

jezeli sie nie da, to nawet nie tyle ze wystarczy, co bedzie musial, jak jego canon'owy brat zostanie spalony na stosie za zbrodnie smiecenia dysku ;)

joujoujou 22.07.2006 18:59

Spali***263;, tak! :ognicho: :D

Jak widok w winzgrozie na "miniatury" prze***322;***261;czysz, to chyba te***380; sobie tworzy co***347;, no nie? thumbs.db o ile mnie pami***281;***263; nie myli...
To po to, by szybciej generowa***263; miniatury, tak mi si***281; zdaje... :idea:

ed hunter 22.07.2006 19:07

i takie pliczki s***261; leciutkie - wi***281;c o co chodzi? o to, ***380;eby miniatury si***281; wolniej otwiera***322;y? :>

Predi 22.07.2006 20:35

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Spalić, tak! :ognicho: :D

Jak widok w winzgrozie na "miniatury" przełączysz, to chyba też sobie tworzy coś, no nie? thumbs.db o ile mnie pamięć nie myli...
To po to, by szybciej generować miniatury, tak mi się zdaje... :idea:

juz dawno wylaczone :D

@ed ale popatrz, wingroza swoje, teraz ten program swoje,
potem w katalogu gdzie mam 2 pliki mam ich 4.... i gdzie nie zagladne tam to jest... jeden plik w katalogu? haha, teraz juz 3....
zeby miniaturki sie szybko ladowaly to jest procesor :)

i wierzcie mi lub nie, ja naprawde lubie miec porzadek na dysku, jezeli te thumbs*costam byly tworzone np. w katalogu c:\windows\thumbs\ to ok :) tak mogloby byc, a nie panosza sie wszedzie, tworzac analogie (nieudolnie) pewnie, to tak jakby Ci ktos w kazdym kacie mieszkania rozrzucal po ziarenku piasku....

nimal 23.07.2006 15:26

dobre porownanie :) z tymi ziarenkami piasku :rotfl:
fajnie to w TC jest rozwiazane - thumbsy sa gromadzone w doc&sets

tez mnie cholernie irytuja wszelkie pliczki majace niby ulatwic zycie, a tylko smiecace
szczytem dla mnie byl player video zakladajcy dwa pliki dla kazdego otwartego filmu... szlo wylaczyc na szczescie (subedit czy jak mu tam; i tak uzywam MPC)

CIAPEK 29.07.2006 08:48

Cytat:

Napisany przez ed hunter
i takie pliczki są leciutkie - więc o co chodzi? o to, żeby miniatury się wolniej otwierały? :>

właśnie!
nie czaje problemu, robić z igły widły, a to dobry program jest.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:40.