![]() |
Cytat:
Twój podpis nie jest zgodny z obowiązującymi na forum ZASADAMI :> |
Jakoś nie moge uwieżyć, że działa Wam SGP2 na skopiowanej płycie.
Z tego co wiem SGP ma starforca 4 pro takiego jak ma Flatout i jak narazie są 2 rozwiązania. Albo przez napęd DVD albo przez Windowsa Viste. Nikogo nie chcem o nic posądzać, że kłamie itp., to jest tylko moje zdanie. Dla przykładu podam, że próbowałem podobnie zrobić z Demonic Speedway, starforca również ma, ale starszą wersję to Wasza metoda nie działa. Ani na CDR ani CDRW. Zarówno TDK, Phillips czy Verbatim. pozdrawiam |
Cytat:
|
jbkp4group nie podał linka do tutoriala by Spaik, to może ja podam :)
Kod:
http://rapidshare.de/files/26750496/TuturialbySpaik.rar.html |
Witam.
Próbowałem na kilku płytach i nic a na TDK-cdr80 gra ruszyła sprubuj powinno pomóc.Pzd.:spoko: |
a czy plyta cd-rw ma znaczenie
|
Cytat:
|
Asus A7n8x ma chipset nForce 2. Może dlatego mu działa.
|
Cytat:
|
Gratulacje :)
|
1. Zamontowałem obraz gry do daemona i zainstalowalem
2.Odmontowałem obraz i wypaliłem gre Alcoholem 120% wersja 1.9.5 build 4212 kierując sie wskazówkami wg.Tuturiala by Spaik na płytce TDK CD-RW 4x-12x High Speed z predkoscia 4x http://images2.fotosik.pl/114/467cd7b452638154.jpg 3.Wyjalem plyte z napedu 4.Uruchomiłem gre i po wyskoczeniu komunikatu wykonałem reset kompa 5. Ponownie uruchomiłem gre i po wyskoczeniu komunikatu o zabezpieczeniu włozylem plyte do napedu, system sprawdzil płyte 6. ku mojemu zdziwieniu gra sie uruchomiła 7.No i teraz odpala się za każdym razem Sprzet Amd Athlon Xp 3000+ Asus A7n8x-x Delux KINGSTON DDR 1024MB x 2 Radeon 9550 modyfikowany Nagrywarka Lite-On DvdRw 851S zmodyfikowana na SOHW-832S Windows Xp Profesional Corporate Sp2 wersja z maja 2006 |
no napisalem jakie wykrylo pomogl by mi ktos na priv jakiegos cracka albo jais program omijajacy ;] ?
|
Cytat:
To ja wiem :P Ale chodziło mi o to, jakie zabezpieczenie wykrywają te programy w przypadku gry @ke3r :P |
Cytat:
3PLock, Bitpool, Cactus Data Shield 200, CD-Cops, CDLock, CDProtector, CodeLock, Copykiller, DiscGuard, JoWood Xprot, LaserLock, Libcrypt (PSX), ProtectCD, ProtectCD-VOB, SafeDisc 1-4, SafeDisc Lite, SecuROM Old, SecuROM 3-5, Settec Alpha Rom, Smarte, StarForce, StarForce Keyless, SVKP, Sysiphus, Tages, VCD/SVCD, w najnowszej wersji poprawiono wykrywanie StarForce, VOB ProtectCD, LaserLock Marathon Detection. Natomiast Protection ID min. te: LaserLock, SafeDisc, OB, Starforce i CD-Checs. |
[17:49:30] --- File(s) Scan Finished [0.83s] ---
[17:50:18] StarForce detected -> D:\Program Files\Techland\FIM Speedway GP2\ChromeEngine2.dll [17:50:25] StarForce 3.7.17.01 detected -> D:\Program Files\Techland\FIM Speedway GP2\protect.dll [17:50:25] StarForce detected -> D:\Program Files\Techland\FIM Speedway GP2\SpeedwayGP.exe [17:50:26] --- File(s) Scan Finished [6.86s] ---/ a rayem tylko sprawdzalem, a id protectet nie wiedzialem jak obsluzyc ;] edit udalo sie ID PROTECTET -=[ ProtectionID v5.1d ]=- (c) CdKiller & [x/xxx] Build 08-07-2006.... > Ready Scanning -> D:\Program Files\Techland\FIM Speedway GP2\protect.dll File Type : Dll, Size : 338670 (052AEEh) Bytes [!] Starforce v3.7.17.01 (Build 12.07.06) detected ! [!] [PROTECTiON iNFO] -> cd/dvd check enabled, identification of emulators is on - Scan Took : 0.984 Seconds |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |