Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wykrywanie aparatu/odzyskiwanie zdjęć itp. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wykrywanie-aparatu-odzyskiwanie-zdjec-itp-66717/)

Sunna 25.07.2006 02:35

Nie no oczywiscie. Tylko ja sobie ubzduralem ze ma je w pamieci aparatu a nie na karcie :) I stad wyskoczylem ze swoim :] Pardon

joujoujou 25.07.2006 00:33

Cytat:

Napisany przez Sunna
To taka rada na przyszlosc czy jak ? Bo nie moge znalezc zwiazku z tematem :)

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Sprawdź u kogoś, kto nie ma SP2, [...]

Cytat:

Napisany przez Sunna
[...]
A probowales na innym systemie/kompie?

To taka rada na przyszłość, czy jak?

Wracając do tematu:
Kolega chce odzyskać zdjęcia, IMO ważny jest rezultat, nie sposób. :P

:D

Sunna 25.07.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Sprawdź u kogoś, kto nie ma SP2, albo u kogoś, kto ma czytnik kart, lub laptopa (przeważnie mają czytniki).
W ostateczności kup czytnik, drogi nie jest, a przydaje się bardzo. :tak!:

To taka rada na przyszlosc czy jak ? Bo nie moge znalezc zwiazku z tematem :)
Co do tanich czytnikow to raczej nie polecam. Ostatnio kolesie w jakims zaakladzie foto mieli cosik takiego i nie odczytali karty 1 gb, dopiero poszlo po podlaczeniu aparatu przez usb. Lepiej doplacic niz kuopwac dwa razy. Powyzej 50 zeta powinno byc juz dobrze.

Wracajac do tematu
A probowales na innym systemie/kompie?

Predi 24.07.2006 23:30

xp bez sp, nie wykrywa dysku (widzi tylko aparat podpiety do usb), dostep tylko przez oprogramowanie od producenta (nieszczesny ZoomBrowserEx :( )

joujoujou 24.07.2006 22:10

Sprawd***378; u kogo***347;, kto nie ma SP2, albo u kogo***347;, kto ma czytnik kart, lub laptopa (przewa***380;nie maj***261; czytniki).
W ostateczno***347;ci kup czytnik, drogi nie jest, a przydaje si***281; bardzo. :tak!:

andrzejj9 24.07.2006 22:08

Pr***243;bowa***322;e***347; instalowa***263; oprogramowanie do aparatu? Nie wiem, czy co***347; to da, ale mo***380;e b***281;d***261; tam jakie***347; dodatkowe funkcje odno***347;nie po***322;***261;czenia i transferu mi***281;dzy aparatem, a komputerem..

Dudi 24.07.2006 21:49

Wykrywanie aparatu/odzyskiwanie zdjęć itp.

Witam!
Mam mały problem. Chodzi o to że zdjęcia które miałem na aparaciku zostały skasowane, przez przypadek (nie wiem czy z poziomu aparatu czy na kompie, ale raczej to 1sze). Chciałem sobie je odzyskać (nie robiłem następnych) przy użyciu programu którym to robiłem rok wcześniej - EasyRecovery Pro (polecam!). Pojawił się jednak taki problem że mój aparat (Canon A610) w windowsie xp Z SP2 wykrywany jest jako aparat Canon A610 a nie dysk wymienny, w związku z czym nie mogę go wybrać w programie easy recovery. Wykryty aparat jest widziany w moim komputerze i w panelu sterowanie (w aparatach i skanerach). Gdy klikne mam tylko pobierz obrazy... Wydaje mi się że tego nie było w windowsie XP, dopiero po SP2 doszła taka opcja. JAK zrobić żeby aparat był wykrywany jako dysk wymienny?

Ps. Nie mam żadnego czytnika kart pamięci...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.