Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Darmowa bramka SMS !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/darmowa-bramka-sms-66783/)

misieksc 28.07.2006 12:52

Darmowa bramka SMS !!!

Witam

Opiszę w jaki sposób przejąć kontrolę nad smsami wszystkich znajomych
(instrukcja na samym dole tego postu)

Mam takie małe pytanie retoryczne, które niech każdy sobie teraz zada, a potem wyjąsnię o co biega

'Co bym zrobił/a gdybym mógł/a:
- mieć kontolę nad tym co piszą moi znajomi w sms-ach?
- wysyłać dowolną ilość wiadomości z ich telefonów, bez ich wiedzy, siedząc sobie w domu?
- podszywać się pod operatora sieci strasząc wyłączeniem karty SIM lub podszywać pod kogkokolwiek
- załatwić sobie niepowtarzalny numer np 600 000 000 i dowolnie z niego sms-ować?

Wszystko to wydaję się nierealne, ale jednak dzięki pracy amerykańskich studentów...

...już jest możliwość przejęcia kontroli nad SMSami !

-----------------

Możemy robić wszystko
Ja sam z tego korzystam od dłuższego czasu i jestem zadowolony
Podszywam się pod znajomych i wysyłam smsy z ich telefonów, a oni o niczym nie wiedzą a w dodatku nie tracą kasy z konta
Świetnie się bawie jak w szkole kumple nie wiedzą oco chodzi z tymi smsami wysyłanymi z ich telefonów bez ich wiedzy
Wpadłem też na pomysł aby załatwić sobie nieograniczoną ilość smsów do każdej sieci z własnego numeru

-----------------

Teraz wszystko wyjaśnię
Jak wiemy dostając zwykłego smsa zawsze widzimy od kogo go dostaliśmy , rozwiązaniem są bramki sms ale one mają tą wade - nie ma tego efektu ponieważ wiadomo że ktoś się poprostu 'bawi'

Opisywany sposób daje możliwość podszywania się pod dowolny numer - czyli wysyłamy smsa tylko że decydujemy z jakiego numeru ma zostać wysłany

-----------------

Instrukcja
Wszystkie opisywane możliwości daje nam ta stronę

1. wchodzimy na tą stronę http://thesmszone.com/?ref=miszel20
2. pojawi się sympatyczna strona z polem 'login' po lewej stronie..
3. klikamy "Register Now " aby się oczywiście za darmo zarejestrować (link 'register now' jest pod niebieskim guzikiem z napisem 'submit')
4. teraz trzeba wypełnić pola: (ja tłumacze na nasze )

* Username : nasz nick np 'Wacek'
* Password : nasze hasło np ******
* Confirm Password : powtarzamy hasło podane wcześniej czyli ******
* First Name : nasze imie np 'Kazimierz'
* Last Name : nasze nazwisko np : 'Nowak'
* Address:; City; State; Post Code; : nie trzeba nic wpisywać
* Country : nasz kraj, z listy wybieramy oczywiście 'Poland'
* Home Phone : tel domowy - nie wpisujemy
* Mobile Phone : tu wpiszemy nasz normalny numer telefonu komórkowego ale poprzedając cyframi 48 czyli:
np dla numeru 601222333 wpiszemy 48601222333 - to jest potrzebne aby dostać darmowe smsy, więc numer kumpla nie będzie dobry tylko nasz

* Fax : nie trzeba wpisywać..
* E-mail : lepiej wpisać nasz adres mailowy
* poniżej mamy pole z tekstem a niżej trzeba zaznaczyć dwa pola...
* i teraz najtrudniejsze: należy przepisać kod z abrazka tylko prswidłowo
Jak coś się nie udało dobrze zrobić to zaczynamy jeszcze raz (ten kod z obrazka czasami trudno jest rozpoznać)

------------
I w ten sposób staliśmy się posiadaczami nieznanego w Polsce sposobu kontroli GSM

Darmowe smsy
Po rejestracji dostaniemy smsa na nasz telefon z kodem potwiedzającym:
nadawca: 'theSMSzone' a wtreści będzie widoczny kod (cyfry np 55959)
Wchodzimy na podaną wcześniej stronę jeszcze raz, logujemy się, klikamy na 'ACTIVATE', wpisujemy nasz kod z smsa i wszystko mamy oki

Wysyłamy pierszego sma:

*Gdy jesteśmy zalogowani klikamy na 'Send SMS ' w widocznym miejscu na poziomym pasku nawigacji
*pokaże się nam strona z formularzem
*From: w te pole wpisujemy dowolny ciąg cyfr: np 601000000 lub 997 lub 666 (osoba która otrzyma naszego smsa zobaczy to jako numer osoby wysyłającej ) - możemy zamiast cyfr wpisywać litery np 'PlusGSM', 'Szatan', 'Ciotka' - te słowa ukażą się zamiast numeru nadawcy podobnie jak w przypadku smsa od operatora sieci

gallus 28.07.2006 13:00

Cytat:

New registrations are currently disabled for your region. Please try again later.
:(

misieksc 28.07.2006 13:04

Przy rejestracji kraj najlepiej wybrac australie !!!

Prezesik 28.07.2006 13:04

A po co mi takie co***347; ???

misieksc 28.07.2006 13:10

Jak to po co wpisujesz w pole nadawcy byle co, i wysylasz komus sms-a :D nie ma zadnych rekalam ani nic :) , mozna jaja porobi***263; :)

Prezesik 28.07.2006 13:12

Cytat:

Napisany przez misieksc
Jak to po co wpisujesz w pole nadawcy byle co, i wysylasz komus sms-a :D nie ma zadnych rekalam ani nic :) , mozna jaja porobić :)

no to zależy co kogo bawi ;)
dla odbiorcy, to już mniej zabawne :taktak:
no, ale mimo wszystko miłej zabawy :spoko:

mensir67pl 28.07.2006 13:15

Cytat:

Napisany przez misieksc
Przy rejestracji kraj najlepiej wybrac australie !!!

:ysz: NIC TO NIE ZMIENIA

(*) = Required fields

New registrations are currently disabled for your region. Please try again later. [help]

gallus 28.07.2006 13:18

Formularz sprawdza chyba region po kierunkowym kraju (48) ja wprowadzi***322;em inny i p***243;***378;niej zmieni***322;em w profilu, ale niestety nie dosta***322;em tego kodu aktywacyjnego bo on wysy***322;any jest jedynie po rejestracji :|

georg 28.07.2006 13:34

Szczerze mówiąc stronka jest znana od bardzo dawna i wbrew pozorom nie jest się już anonimowym - to dlatych, którzy by chcieli brzydko na kimś się zabawić.
Jeszcze rok/ może półtora roku temu można było wysyłać sms bez możliwości namierzenia, ale od kilku miesięcy każdy sms, który jest wysyłany ma swojego nadawcę i nie pomaga tu żadne maskowanie ip - jest to wymagane przez prawo i może dobrze... Kiedyś było kilka darmowych sms-ów na jeden numer telefonu, a za resztę trzeba było płacić, nie wiem jak jest teraz. ;)

Kris 28.07.2006 13:42

Cytat:

Napisany przez misieksc

?ref=miszel20

Kolega po to zamie***347;ci***322; linka, by nabi***263; sobie konto? :>

ed hunter 28.07.2006 14:10

ju***380; na samym pocz***261;tku chcia***322;em wcisnac http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/buttons/report.gif ale dzisiaj odpuszczam spamerom. :>

andrzejj9 28.07.2006 14:39

Cytat:

Napisany przez georg
Szczerze mówiąc stronka jest znana od bardzo dawna i wbrew pozorom nie jest się już anonimowym - to dlatych, którzy by chcieli brzydko na kimś się zabawić.
Jeszcze rok/ może półtora roku temu można było wysyłać sms bez możliwości namierzenia, ale od kilku miesięcy każdy sms, który jest wysyłany ma swojego nadawcę i nie pomaga tu żadne maskowanie ip - jest to wymagane przez prawo i może dobrze... Kiedyś było kilka darmowych sms-ów na jeden numer telefonu, a za resztę trzeba było płacić, nie wiem jak jest teraz. ;)

Zgadza się, już kilka miesięcy temu o temacie było głośno. W Polsce również, bo przykładowo policja upierała się, że otrzymany sms jest sądowym dowodem w sprawie i nie można go podrobić. Dziennikarze więc podszyli się pod kogoś tam, wysłali groźby i udowodnili, że to bzdura. Co ciekawe.. policja dalej stała przy stoim stanowisku, że nie jest możliwe..

Natomiast jeśli chodzi o cel takiej zabawy.. jakoś mnie już coś takiego nie bawi, może jeszcze kilka lat temu..

misieksc 28.07.2006 14:40

Kris@

Dostalem ten link od kumpla i napisałem posta , jak nabić konto ??

ed hunter 28.07.2006 15:08

Cytat:

Napisany przez misieksc
Kris@

Dostalem ten link od kumpla i napisałem posta , jak nabić konto ??

trza się patrzeć jakie linki się daje :taktak:

Skubi 28.07.2006 15:45

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
:ysz: NIC TO NIE ZMIENIA

(*) = Required fields

New registrations are currently disabled for your region. Please try again later. [help]

Ja sie przed chwilą zarejestrowałem jako nr podałem 48xxxxxxxx a nie 048xxxxxxxx i poszło

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10.