![]() |
Mysza PS\2 --> USB problem
Mam taki ciekawy problem ze.....
Mam myszke optyczna z wyjsciem PS\2 i kupilem sobie przejsciowke na USB bo mam laptopa! Myslalem ze wszystko bedzie ok a sie okazuje ze jest duzy problem bo system wogole tej myszki nie widzi!!!:( Zasilanie do niej dochodzi bo sie swieci.... ale myszka dalej nie dziala... Probwalem co mi do glowy wpadlo ale nic nie pomaga.... wie ktos co z tym mozna zrobic? |
Pierwsze pytanie czy myszka jest dwusystemowa (przystosowana do pracy z ps2 i usb) jeżeli nie to żadna przejściówka tobie nie pomoże.
To że się świeci to znaczy że otrzymuje zasilanie z portu usb. Jeżeli myszka jest dwusystemowa to sprubuj podłączyć w trakcie pracy komputera i zobacz czy windows wykrywa nowe urządzenie. |
Jaki masz system operacyjny?
|
wlasnie nie wiem czy myszka jest jednosystemowa czy dwusystemowa bo instrukcje wyrzucilem;) jest to A4TECH OPTO 013!
System mam XP Sp.2 probowalem tak wpinac i wypinac i nic.... Nawet dopinalem inna myszke z PS\2 i to samo.... |
A na innym kompe dziala ?
Na ps/2 dziala ? |
W opcjach USB odznacz zezwalaj komputerowi na wy***322;***261;czanie... ale to chyba nie pomo***380;e...
|
Cytat:
dziala.... a to wylaczanie energii nic nie dalo....bo to nie moze byc przez to |
Cytat:
|
ok dzieki chlopaki.....
jednak w sklepach komputerowych pracuja matoly[nie wszyscy ale duzo...] bo gosc jeszcze przejsciowke sprzedaje do tej myszki i mowil ze super bedzie dzialac...musi dzialac.... no to podzialala dzieki jeszcze raz |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:46. |