![]() |
NEC 3520A --> chyba padł
No i stało się :( mój NEC 3520A (już zdekka wysłużony) chyba padł.
Po nagraniu programem (NERO 7, Alcohol 120%, CloneDVD2) niby wszystko jest ok do czasu próby odczytania zapisanych danych, system uznaje płytke za czyst±, mimo iż s± na nich zapisane dane (widac od spodu, i da się je odzyskać bez problemu programem ISOBuster). Co dziwniejsze na 5 nagranych dzi¶ płyt (Verbatim DVD+R) 1 nagrała się prawidłowo. Pierw my¶lałem, że może a nuż wina systemu i poszedł format, ale po formacie dalej to samo, nagranych plyt nie odczytywało... Próbowałem zmieniać na bios zmodyfikowany, jak i orginalny i poszły się j...ć kolejne dwie plytki. Nagrywarka poszła do servisu dzi¶ (w sklepie sprzedawca sprawdził na jednej Verbatim oczywi¶cie efekt ten sam i na ActiveJET i odcziwo na ActiveJET się nagrało dobrze), i teraz pytanie, ma kto¶ jakie¶ do¶wiadczenie z servisem NEC ??? daj± nowe napędy ? czy jakie¶ starocie, czy też mog± nie uznać reklamacji bo wkońcu na ActiveJET nagrywa na niczym innym już nie (( |
Mialem identyczny problem z moim litonem kiedy padal mi zasilacz - po wymianie zasilki dziala jak nowy. Sprawdz nagrywarke i kilku znajomych najpierw.
|
Cytat:
|
no i wko***324;cu nagrywarka z servisu przysz***322;a :D
Teraz mam NEC 3551A z LF :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:12. |