![]() |
Witam !
Nie za bardzo jest co porównywać - różnią się tylko procesorem no i płytą - oba są z tak wyyyysoookiej półki, że chyba różnica będzie naprawdę mała - nie mówiąc już o tym - a po co podkręcać procesor 3 GHz lub większy - to ja już naprawdę nie wiem ;) Oczywiście pomijam fakt, że można dla zabawy czy eksperymentów - to owszem - czemu nie :) Ale chyba kolega jest fascynatem najnowszych gier - bo innego zastosowania dla np. takich drogich kart jakoś nie widzę ... Ale to tylko moje skromne zdanie ... Pozdrawiam ro29 |
Te grafy za p***243;***322; roku staniej***261; i to znacznie ;)
|
:w00t: o kurde... co tu porownywac... tez tak chce, dowolny z tych zestawow ;)
a co do wydzielania ciepla, to z tego co wiem, AMD sie bardziej grzeja (?) |
ja bym brał intela, a to dlatego, że teraz mam amd i dla odmiany chciałbym coś innego :P
|
Witam!
No ja też teraz mam AMD i dla odmiany chętnie bym wziął INTEL'a, ale... z tego, co się zdążyłem zorientować, to jednak ten Athlon będzie bardziej wydajny, a co więcej będzie wydzielał mniej ciepła! Obawiam się tylko, że aby nie tłamsić procesora będę zmuszony zakupić tą droższą płytę, która ma FBS 2000MHz (tak jak procesor). Zobaczymy... póki co zbieram opinie i jestem bardziej skłonny kupic AMD. Co do przeznaczenia komputera... owszem gry tak, ale nie tylko. Bardziej zależy mi na czymś, co pochodzi mi z 1,5-2 lat bez zmieniania czegokolwiek. Teraz mam Asus A7N8X2.0 Deluxe, Bartona 3200+, 1024MB RAM i GF 6800GS i muszę przyznać, że zaczynam odczuwać dyskomfort. Zmiana czegokolwiek w moim obecnym zestawie mija się z celem... niestety muszę zainwestować w nowa technologię, a jak mam wydawać pieniądze, to już wole wydać więcej i nie żałować. Kompa planuję zakupić w przyszłym miesiącu, więc ceny powinny być nieco niższe - szczególnie procesorów i kart graficznych - na to po cichu liczę :) Niemniej widzę, że opinie tak jak się spodziewałem są podzielone. Co do podkręcenia - skoro bez jakiejkolwiek straty można zaoszczedzić (lub zyskać jak kto woli) parę setek, to dlaczego nie skorzystać? Co do cen kart graficznych... wiem, że ceny za pół roku spadna znacznie - jak GF 7900GT będzie kosztował 500zł to kupie sobie drugiego i odpale w SLI :) |
dawno nikt tak nieszalal z zestawami na forum - zazwyczaj bylo "czy wymienic 9550 na 9600pro?"
bardzo dobre zestawy ... tak jak powiedziales wybieraj to co ci blizsze sercu :D ja bym bral amdeka jedyne ale mam do zasilki ... ale nie do firmy bo sam mam w 4 kompach chieftec'ki ale o moc - 460W spokojnie wystarczy ... ale widze ze roznica miedzy 460 a 620 to 40,- wiec nie ma co sie zastanawiac jesli tylko dbasz o cisze bedziesz musial wymienic wentylatory na Fander'a lub Aber'a ja zmienilem na amber'a ale przmirzam sie do fandera ... podobno cichsze bo polskie :] jeszcze raz - bardzo dobre zestawy Value2Price ... :spoko: |
Zrobie teraz straszna rzecz i polece Ci jedyny sluszny w tej chwili procesor :P
Intel Core 2 Duo i Core 2 Extreme, czyli imperium kontratakuje |
Witam!
Dzi***281;ki za s***322;owa otuchy... oczywi***347;cie odpowiednie ch***322;odzenie b***281;dzie, ale to p***243;***378;niej. Co do tych 620W - tak, jak napisa***322;e***347; - r***243;***380;nica ***380;adna, a trzeba przysz***322;o***347;ciowo my***347;le***263; (SLI) Przez chwil***281; si***281; nawet zastanowi***322;em nad zainwestowaniem w Core 2 Duo, bo cena nie jest o wiele wy***380;sza - 1000z***322; za ten procesor Intel Core 2 Duo E6400 2.13 GHz Socket 775 2048kB L2 OEM lub 770z***322; za ten Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz Socket 775 2048kB L2 OEM - tylko, ***380;e wtedy trzeba doliczy***263; jeszcze radiator jaki***347;, bo to wersje OEM - taki Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz Socket 775 2048kB L2 BOX kosztuje 960z***322; 850z***322; za t***261; p***322;yt***281; Asus P5W DH Deluxe Rev2.0 I975X Socket775 DualDDRII SerialATAII No ale chyb***261; ju***380; tak nie b***281;d***281; szala***322; i pozostane przy AMD - ten zestawik to i tak b***281;dzie ogromy skok w prz***243;d w por***243;wnaniu z moim obecnym sprz***281;tem. |
Cytat:
No właśnie czytam... może jednak... skoro z tego procka Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz Socket 775 2048kB L2 BOX podciągneli na 2800Mhz na standardowym chłodzeniu i to bez podnoszenia napięcia! Za miesiąc te procki będą troszkę tańsze, to będzie realna propozycja. Zaczynam rozważać Core 2 Duo |
O nie :D Bede bronil Intela xD
Wystarczy popatrzec na testy wydajnosci. Roznica sa duze. Z twoja kasa kupujac cos inne niz Core 2 Duo bylo by glupota :) http://pclab.pl/zdjecia/artykuly/pil...uo/doom3-2.png |
remix@ o SLI tez myslalem ... ale to ma sens jak by zbobardowali wszystkie tasmy produkcyjne nvidi i ati :D
nie zanstawial bym sie - do dzis zaluje ze kupilem plyte pod sli (asus a8n-sli premium) tyle kasy na nic a wydajnosc taka sama jak zwyklej (a8n-e) - jedyny plus to psywne chlodzenie na ... plyte bierz tez jaka ci pasuje ja osobiscie preferuje asusa - ale wszystko inne (oprocz MSI) to to samo szczerze - nie stawial bym na sli - wczesniej zmienisz grafe pod kolejna plyte niz dokupisz druga 'stara' karte ... zwoc uwage tylko na pasywne chlodzenie plyty cisza jest najwazniejsza |
Cytat:
Mówię tylko, co czytałem, ale też w tym momencie na pewno decydowałbym się na AMD. Intel tylko do notebooków. Cytat:
Cytat:
Ten mój zestaw, który mam od tych kilku lat to XP 2000+, 1GB ramu, GF Titanium 4200, na płycie Gigabyte 7VRXP i tylko o wymianie karty graficznej powoli zaczynam myśleć. Z pozostałych części nic nie daje mi najmniejszego powodu do przygotowywania się do wymiany. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zabobony ;] Widziales testy Core 2 Duo? :) Najslabsza wersja Intela potrafi niereaz wygrac z najsilniejszym 2 rdzeniowym Athlonem. Juz nie wspomne o wersjach troche silniejszych. Cytat:
Mam proca ktory od 3 lat jest podkrecony + wyzsze napiecie i ma sie dobrze. Wlasnie sprzedalem go i tak samo dobrze sobie radzi u kumpla. |
Karta graficzna za 1000 zl? Ja bym za te cene kupil karte za 200 i konsole...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |