![]() |
AMD - Venice vs. Manchester
Witam.
Zastanawia mnie który z procesorów wybrać - zwykłego athlona64 3800+ na jądrze san diego czy X2 3800+ na jądrze manchester, oba mogę mieć w tej samej cenie stąd mój dylemat. Wiem że np san diego ma poprawiony względem poprzednika kontroler pamięci i jakieś instrukcje mu dorzucili, z kolei manchester jest dwurdzeniowy... Będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Pozdrawiam, Marcin |
Jedynym rozwiazaniem jest Intel Core 2 Duo i Core 2 Extreme, czyli imperium kontratakuje.
|
Cytat:
@Qbi@k - swoją droga chwalisz tak te procki jakbyś juz testował je rok :> poczekamy zobaczymy jak w rzeczywistości się one sprawdzą w domowych warunkach ;) |
Ale juz dziesiatki testow bylo o Core 2 Duo. Tu sie nie ma nad czym zastanawiac. Intel ***322;oi skore w tym przedziale cenowym bezapelacyjnie. ;]
Mam dawac wykresy? :) |
Cytat:
lepszy bo ma "fajniejsze" wykresy w testach czy jeszcze coś innego :> :spoko: |
Tanszy, wydajniejszy (znacznie). Czegos trzeba wiecej? Kupowanie czego innego w tym przedziale bylo by idiotyzmem IMO (i nie tylko w "IMO") ;]
Jezeli kogos testy wydajnosci nie przekonuja to jest z deczka chorawy na glowke :P Alinoe jak masz plyte pod AMD to 2 rdzeniowke bierz. |
Cytat:
Ja natomiast juz wiem ze moim nastepnym procesorem bedzie Intel Core Duo... http://video.google.pl/videoplay?doc...97304692438549 ;) |
x2 3800 ~ 600zl
E6300 ~ 800zl fajne dwa razy ;) a co do tematu to bierz x2 3800+ |
Cytat:
|
venice owszem - ale pisalem o sklepowej cenie x2 :)
a, ze moze miec za ta sama cene to wiem, dlatego napisalem x2 :P |
Mniejsza o to - niech bierze X2 - oplaci mu sie. A ja juz tylko czekam na moja maszynke... pewnie zbierac na nia bede jakis rok ale bedzie warto :D
|
z dobrego tygodnia/serii.
|
Przesiadka na intela nie wchodzi w grę - poza oporami natury moralnej ;) musiałbym wymienić mobo i grafę a to już ponad moją zasobność finansową...
Procesory moge mieć w dobrej cenie - ok 400zł za jeden lub drugi, zastanawiało mnie tylko czy manchester nie jest "gorszy" od san digo - i nie mam tutaj zupełnie na myśli ilość posiadanych jąder (hahaha ale tekst)... |
co dwa jajca to nie jedno ...
|
bierz X2 niezła zabawa na dwa fronty :), mozna dużo więcej niż przy jednordzeniowcu, nawet przy zabawie z TFM mogę swobonie surfowac i wykonywac proste "zadania dyskowe"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59. |