![]() |
nagrywanie dvd i zwiecha
kolejny z serri moich problemów.kupiłem nowy dysk, zrobiłem partycje (3gb3x50gb,60gb).Wszystko ok.nie ukrywając emule jest troche aktywny. zwiecha następuje zaraz po rozpoczeciu nagrywania , pierwsze % nagrywania i death>reset>płyta do kosza. to samo z grami , gram x czasu i zwis, a dziś zaczął nawet chaczeć (jakbym wiedział co z tą polska) i charczy coraz cześciej, temop dysku w normie 45C nie przekracza w stresie .mam podejrzenie że to bady. wiecie moze ty sprawdzić czy ma sie te bady ?? a i zwis prz tym nagrywaniu to tylko z ostaniej 60gb partycji na innej zwis jest raz na X nagrywania.
|
Witam !
Po pierwsze - jak się nagrywa to chyba się neta i emule wyłącza ?? A bad'y ?? - chociażby systemowo - dysk - właściwości - narzędzia - i sprawdzanie błędów (tak jest w Win98, ale w XP chyba podobnie) Pozdrawiam ro29 |
Mysle ze mozesz miec cos z ramami, moze tez ci sie procek przegrzewa
A jaki to dysk jesli mozna spytac bo np IBM/Hitachi to charcza i to niezle |
Zwisy i restarty podczas nagrywania i po odpaleniu gier? Szukaj nowego zasilacza.
|
@rei
tez na pocz***261;tku mys***322;a***322;em ***380;e to zasilacz @br***243;dka wd caviar 200gb @ro29 kiedy***347; nagrywa***322;em z w***322;aczonym emulem i wsio by***322;o ok , ateraz jakies ochy ***322;apie |
ja też nagrywam z włączonym emule lub utorrentem i restartów samoczynnych nie ma :D
|
Mo***380;liwe ***380;e albo zasilacz albo ram miesza. Sprawd***378; je na innym kompie.
|
Cytat:
|
odpowiedz jak mojego znajomego... komp mu sie restartowal podczas nagrywania lub zle nagrywal plytki dvd - mowie mu zasilacz "nieeee on ma cziftecha za 400pln to nie to" ale w koncu udalo mi sie go przekonac zeby podal mi napiecia lini 5v jak sie okazalo wachaly sie miedzy 2,4 a 3,2v....
|
Zasilacz jak nic :)
ps. ja przy nagrywaniu nic nie wy***322;***261;czan nawet w tle ogl***261;dam nie jednokrotnie filmy :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:02. |