![]() |
LiteOn SOWH-1653S
Witam
Od jakiegos czasu moja nagrywarka LiteOn SOWH-1653S podczas robienia kopii zapasowych filmow na DVD dziwnie sie zachowuje. Rozpedza sie i zwalnia i tak kilka razy w czasie nagrywania. Efektem tego wypalone plyty DVD zacinaja sie na odtwarzaczu. Na poczatku mylalem ze to wina mojego odtwarzacza (Kenwood) ale teraz kupilem Wiwe 238 USB, ktora teoretycznie wszystko czyta i ta radzi sobie troche lepiej ale kilka plytek i tak powedruje chyba do kosza. Do wypalania uzywam DVD Shrinka, Nero 6 i DVD Fab Decryptera. Oplaca sie to do serwisu po gwarancji wysylac czy lepiej wydac ze 150 zl na cos nowego? A moze ktos mial taki przypadek i jakos to rozwiazal? ??? Dzieki |
Sprawd***378; czy masz w***322;***261;czone DMA.
|
Dzieki, wroce do domu to sprawdze ale chyba mam bo zrzucalem zawartosc plyty DVD na HDD i 'tylko' 3 razy zatrzymylala sie na chwile by znowu ruszyc.
A przy okazji, zadowolony jestes z BenQ 1655? Bo korci mnie zeby sobie na to zmienic jak sie okaze ze moj Liteon wysiadl. |
Bardzo dobry palnik, polecam :)
Na razie nie zepsu***322; mi ani jednej p***322;yty (u***380;ywam dosyc dobrych no***347;nik***243;w, moze dlatego ;) ). Jako***347;***263; zapisu wysoka, czego chcie***263; wi***281;cej ;) |
No ja glownie nagrywam na pastelowych TDK. I juz niestety kilka w koszu wyladowalo. Czytalem gdzies w gazecie ze ten BenQ raczej srednio sobie radzi z plytami DVD ale ile ludzi tyle opinii. Jednak ogolnie raczej fajnie sie prezentuje. Nie masz problemow z wypalaniem filmow DVD?
|
***379;adnych problem***243;w, poczytaj forum, temat o DW1650/1655- wi***281;kszo***347;***263; u***380;ytkownik***243;w ma dobre zdanie o tym nap***281;dzie.
|
Dzieki mistrzu
Reputka dla ciebie :spoko: |
Mo***380;e nie smakuj***261; jej te TDK, Verbatimy s***261; ta***324;sze i lepsze :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:44. |