![]() |
Nagrywanie DVD+RW
Witam kolegów,
Dostałem w spadku nagrywarkę DVD o tajemniczo brzmiącej (jak dla mnie :)) nazwie HL-DT-ST DVDRAM GSA 4120B. O ile jak narazie żadnych problemów z nagrywaniem płyt DVD-R, DVD+R i innych nie zaobserwowałem, to w przypadku próby nagrania DVD+RW pojawił się problem. Używając NERO 6.6.0.16 po utworzeniu nowej kompilacji program najpierw próbuje sformatować płytkę, jednak to się nie udaje. W informacji o dysku w Nero wyczytałem, że DYSK NIE POSIADA FORMATU MRW. Próbowałem formatować dysk w programie InCDL, ale też lipa. Pomóżcie, co mam zrobić, jakigo programu ewentualnie użyć itp. Pozdrawiam margi |
a firma kt***243;ra wyprodukowa***322;a to RW ??
|
nazwa nie jest tajemnicza to nagrywarka LG a co do twojego problemu to sproboj na innej plytce typu +RW
|
Cytat:
|
Kup DVD-RW czy tez DVD+RW Verbatima na takim nosniku bez problemu powinny ci sie dane zapisywac jak i kasowac
|
Mo***380;e poprostu p***322;yta jest ju***380; zniszczona?
B***322;yty DVD RW s***261; du***380;o bardziej wra***380;liwe na uszkodzenia ni***380; CD RW. Spr***243;buj j***261; sformatowa***263; programem Alcohol, korzystaj***261;c z opcji kasowania, kt***243;re ten program daje. |
Płyta jest nowa, dopiero co rozfoliowałem.
|
Nagrywarka to LG GSA4120B :)
Zaktualizuj firmware w wypalarce. |
Mam jedna taka TDK DVD+RW po nagraniu i zeskanowaniu plyty jakosc nosnika to ZERO ilosc bledow C1 i C2 jest ogromna i nie raz nie moglem odczytac z tej plyty danych, teraz tylko kupuje verby bo sa jak narazie odpukac najbardziej wiarygodne
|
UAKTUALNIENIE BIOSu ROZWIĄZAŁO WSZYSTKIE MOJE PROBLEMY Z NAGRYWARKĄ ;-)
POZDRAWIAM |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |