![]() |
Mój Nec nie czyta DVD-R
Witam
Mam nagrywarkę NEC 4550a firmware 1.08 Problem jest taki że nie czyta żadnych płyt DVD-R . Gdy chce przejrzeć zawartość płyty wyskakuje komunikat: "Dysk nie jest sformatowany System Windows nie może czytać z tego typu dysku. Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows" Próbowałem na nośnikach CopyMe,Platinum,Esperanza,Datex Nagrywa je poprawnie bo inne napędy je odczytują bez problemów. Co dziwniejsze filmy DVD mogę odtworzyć w Power DVD i mogę bez problemu przejrzeć zawartość tych płyt w programie UltraIso. Dodam jeszcze że próbowałem różnych wersji firmaware od producenta jak i zmodyfikowanych i zawsze było tak samo. Proszę o pomoc. |
Cytat:
Po drugie - zapomnieć, że takie płyty istnieją co podałeś i poczytać dział Nośniki optyczne na czym nagrywać :czytaj: Po trzecie - nie wymagać cudów od tak kiepściastego czytnika jakim jest Nec :> :mruga: |
Cytat:
|
@VIZZARD co ty chcesz od nec
wcale zły nie jest lepiej przypatrz się BenQ co co chwila idzie do servisu :D |
Cytat:
No to może wina tkwi w programie, skoro w jednym idzie a w drugim nie :czytaj: Cytat:
Zauważ, że napisałem tylko, że Nec jest kiepskim czytnikiem :czytaj: Widzisz to teraz? :> :mruga: |
kolego @VIZZARD , mgit zawsze miał problemy "czytanie ze zrozumieniem" :P ile razy mu na tlenie nie napisze o czymkolwiek to on....:haha: za dużo filmów s-f ogląda :wow: "KIEPSKI CZYTNIK" to fakt kolego @mgit Rozumiemy się ?????!!!!!:taktak: :P
|
Cytat:
Czyżby to jakaś prywatna wendetta? :> :mruga: |
@Wiz , nie nie....to żadna zemsta:P raczej malutka uszczypliowść:fiu: Kto się czubi ten się lubi((
|
Cytat:
To szczypta co chceta... :> :D |
Mam identyczny problem z NEC 4571A
Mowa-trawa o wadzie NEC-a jest do***347;***263; bzdurna, skoro p***322;yty s***261; widziane np. pod zwyk***322;ym DOS-em, a zw***322;aszcza pochodz***261;cym z "cichy_boot_dysk_v4.0" Po prostu wspania***322;y produkt Microsoftu, czyli Windows XP daje popali***263;. Ciekawostk***261; jest to, ***380;e przez jakis czas Windows widzia***322; te p***322;yty a potem jakos przesta***322;. By***263; mo***380;e powodem jest jakies moje grzebanie w ustawieniach Alcohol120***37;? Jets jeszcze tysi***261;ce mozliwych powod***243;w, kt***243;rych nie znam. Jak rozwi***261;***380;***281; problem to sie zg***322;osz***281;. Koleg***243;w prosz***281; o niewym***261;drzanie sie w rodzaju: z***322;a nagrywarka albo cos w tym stylu, bo to kompromituje logiczne my***347;lenie humanoid***243;w. Prosz***281; o pomoc, tak jak kolega, a jesli nie ma kto***347; pomys***322;***243;w, to lepiej sie nie odzywa***263; niz besztac nas za posiadany sprz***281;t |
Cytat:
Skoro tak poczekasz trochę... :czas: || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |