Cytat:
jaskiniowiec (12-03-2002 18:07):
dlaczego w nagrywanych piosenkach występóją przerwy cykniecia takie drobne przerwy
|
Podejrzewam (jeśli się mylę. to proszę o sprostowanie), że próbowałeś nagrać płytkę audio z mp3-ek... Czasami pliki mp3 ściągane z netu mają na skutek przekierowywania, lub ściągania z wielu żródeł (Audiogal..., Kaaza itp) drobne uszkodzenia polegające na takich jakby "cmoknięciach" i króciutkich przerwach w odtwarzaniu kawałka muzycznego... Jeśli tak jest, to przykro mi o tym mówić, ale ten temat nie mieści się w ramach tematów związanych z nagrywaniem płyt wogóle... ;) Nic się nie da z takim "fantem" zrobić, bo nagrywarka nagrała dokładnie to, co było jej dostarczone, czyli "walnięty" kawałek muzyczny... Mozna się wtedy pobawić edytorem vaw-ów w celu poprawy jakośći materiału wyjściowego. Jeśli jednak źródło jest przedniej jakości (próbowałeś zripować chociaż jedno nagranie z oryginalnej płyty audio i ponowne nagrać je na CDA?) a pomimo to na płycie występują "cmoknięcia" i przerwy, problem staje się poważny... Z mojego doświadczenia niektóre tańsze nośniki nie spełniają naszych oczekiwań i pojawiają się w utworach trzaski, przesterowania dźwięku, a wytrawne ucho wychwyci też jakby inną, nienaturalną "melodię" w tle... (może autosugestia...) Ale nie spotkałem się z krótkimi przerwami... ??? Jaka to nagrywarka?
Pozdrowaśki! :)
|