![]() |
BENQ DW1655 - 2 rodzaje
Witam
Wiem że to pewnie nie ten dział ale nie bardzo wiem gdzie to dokleić. Potrzebuję rady chce kupić nagrywarkę BENQ DW1655 i tu zaczyna się problem, bo widze że sa dwa rodzaje tych nagrywarek. Wizualnie różnią się tylko panelem przednim ale czy różnią się czymś więcej??? i która lepiej kupić??? Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam CPS |
Masz racj***281; to nie ten dzia***322;.
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...ghtscribe.html Oba nap***281;dy r***243;***380;ni***261; si***281; tylko panelem przednim wersja OEM /bulk/ w woreczku i BOX w pude***322;ku oraz oczywi***347;cie cen***261;. |
Zastan***243;w si***281; dobrze, bo jak BenQ si***281; zepsuje, lub odrazu trafisz na felerny model (co zdarza si***281; dosy***263; cz***281;sto) to nowej nagrywarki ci nie dadz***261;, tylko jakiego***347; odgrzewanego starocia ...
Inaczej sprawa servisu ma si***281; w przypadku innych firm, NEC, LG, LiteON... tam jak co***347; nie tak daj***261; n***243;wke ;) |
Cytat:
A propos faktów i rzetelności. Czy wiesz kolego @mgit, że jak o północy potrzesz przedni panel nagrywarki NEC to wychodzi Dżinn ? Działa tylko na czarnych panelach. To znaczy, ja nie mam nagrywarki NEC ale kilku moich znajomych ma więc to musi być prawda.:wow: Chyba nie chcesz zrozumieć albo widzidzieć. Wiesz jak pada często nagrywarka LG GSA-H20L albo H10N?! zoabcz inne fora. A twoja nagrywarka NEC którą miałeś:D zapomniałeś napisać ,że NEC też pada :haha: Ile ją miałeś ? 1 rok ! nie uważasz ze to za szybko jak na żywotność nagrywarki:D Sam napisałeś,że na pewno ta nagrywarka mogła ci paść o wiele wcześniej bo jak wypalałeś na Verbach +R to jaki miałeś test jakości ? 0,30 ?:D i co, wiesz dobrze te plytki pójdą do kosza:spoko: Sporo ich było..oj Nec,NEC :spoko: Cudzym dowalasz ,swego do końca nie znasz Już ci tą zasade trąbiłęm setki razy, wbij sobie to łba:sciana: "więcej napędów sprzedanych, więcej oddanych do reklamacji" p.s. na pewno nie zauważyłeś ...achh za zapomniałem, ty masz prawie "zawsze" problem czytania ze zrozumieniem. Co kolega napisał zakładając ten temat? jaki ma problem? przeczytaj nawet z 10x. a nie zachowujesz sie jak rozwydrzony dzieciak |
Pad***322;a owszem. Nie m***243;wie w ***380;adnym razie ***380;e BenQ jets z***322;y :nie: albo cu***347;, wyra***380;am si***281; negatywnie tylko o ich servisie ...
Fakt faktem BenQ jak sie trafi na dobry model, pali lepiej od NEC, czy LiteON, ale te jak padn***261; dostaje si***281; n***243;wke a nie jaki***347; staro***263;.... Tak wi***281;c moja opinia odno***347;i si***281; do samego servisu BenQ a nie nagrywarki jako takiej, bo wiadomo ***380;e jaki by si***281; nie kupi***322;o nap***281;d pr***281;dzej czy p***243;***378;niej i tak padnie ... A ty bronisz tego benQ jak by to nie wiem co by***322;o, jaka***347; ***347;wi***281;to***347;***263; czy cu***347; ... |
Cytat:
przeczytaj jeszcze raz sam fragment, początek mojego posta "Nie czuję sie urażony ....." no i znó wyszedł ten sam problem...czytanie ze zr......:haha: zresztą nie chce mi sie już na ten temat pisać, nie bede nabijał postów :czytaj: |
No dobrze już prawie wszystko wiem ;) nawet więcej niż potrzebowałem i zrozumiałem tyle żeby nowej żony nie oddawać do serwisu BENQ-a nawet jeżeli są z nią problemy bo odeślą zużytą :rotfl:
A tak na poważnie to mam jeszcze jedno pytanie: Przeglądając oferty jedne nagrywarki mają oznaczenie "BENQ DW1655-0B1 BK OEM" a inne " BENQ DW1655-0B3 BK OEM" spotkałem jeszcze gdzieś OB2 może wiecie co to jest ?? Pozdrawiam |
Cytat:
0B2 - biala BOX 0B3 - czarna bulk 0B4 - czarna BOX tak wygląda BULK : http://img235.imageshack.us/my.php?i...56298607sn.jpg a tak BOX : http://img235.imageshack.us/my.php?i...56298607sn.jpg Zdjecia zapozyczone z allegro :P |
to ja powiem ze dzis kupilem nowke sztuke i moj przod nagrywary troche inny jest. Ma wiecej ikonek:D Zrobie zdjecie i wrzuce:spoko:
no zrobilem cyk |
Cytat:
|
|
To kiedy to zdjęcie robiłeś?
W 2004 roku? :> |
2 dni temu
|
Ależ ten czas leci... ||
|
A nie mozna by tego przeniesc do jakiegos tematu o palnikach ? Albo chociaz do poradnika o nagrywarkach.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:32. |