Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Vista build 5536 oficjalna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/vista-build-5536-oficjalna-67254/)

Kasprzak 12.02.2007 00:21

Cytat:

A co do reinstalki to mo***380;na zrobi***263; obraz ju***380; zainstalowanego i aktywowanego systemu (potem go przywara***263;) - i bedzie to dzia***322;a***263;, a***380; nie pogrzebie si***281; w sprz***281;cie
Ta :)
Cytat:

Co do drukowanego maila, to na pewno bym to wydrukowa***322; i poprosil o jakas piecz***261;tke szko***322;y na to - z tym dla mnie by***322;oby to dopiero wiarygodne.
Nie wiem czy zalatwilbys pieczatke na takim dokumencie, ale u admina mysle ze tak.
Cytat:

Co do oryginalnych plytek MS to sensu nie widze kupowa***263; tego... zw***322;***261;szcza, ***380;e MSDNA to rozwi***261;zanie tymczasowe na okres nauki ew. rok po niej.
Otoz to i nie znam osoby co zamowila plytki :)

Patrix 11.02.2007 15:12

Cytat:

Napisany przez Kasprzak (Post 738027)
Jak konczysz sie uczyc to nadal jest legalny ale juz nie mozesz zrobic reinstalki.

Czyli wyglada to nie***378;le.
A co do reinstalki to mo***380;na zrobi***263; obraz ju***380; zainstalowanego i aktywowanego systemu (potem go przywara***263;) - i bedzie to dzia***322;a***263;, a***380; nie pogrzebie si***281; w sprz***281;cie :)

Co do drukowanego maila, to na pewno bym to wydrukowa***322; i poprosil o jakas piecz***261;tke szko***322;y na to - z tym dla mnie by***322;oby to dopiero wiarygodne.

Co do oryginalnych plytek MS to sensu nie widze kupowa***263; tego... zw***322;***261;szcza, ***380;e MSDNA to rozwi***261;zanie tymczasowe na okres nauki ew. rok po niej.

Kasprzak 11.02.2007 13:25

U mnie wygenerowalo klucz automatycznie.
Zainstalowalem wersje PL...i aktywowalem serialem z wersji ENG - dzia***322;a jak najbardziej, bo wersja PL bedzie tez udostepniona na naszej uczelni ale dopiero pozniej...wiec tak czy siak zalezy to od uczelni.
Kumpel zmienial sprzet to musial napisac do admina (opiekuna MSDNAA na uczelni) i dostal nowego seriala.
Jak mialbym to udowodnic pokazalbym wydrukowanego emaila ze mam "kupiony" (bo tak to wyglada...ze kupujesz windowsa za 0.00$) windows z wygenerowana licencja msdnaa.
U mnie uczelnia nie daje plyt...trzeba je sobie sciagnac, a jak sie jest w msdnaa to mozna od MS wyciagnac plyty ale placi sie za wysylke.

Jak konczysz sie uczyc to nadal jest legalny ale juz nie mozesz zrobic reinstalki.

Patrix 10.02.2007 20:41

Cytat:

Napisany przez kizio (Post 737847)
Z tego co wiem w MSDNAA dost***281;pna jest Vista Business ale w wersji angielskiej.

to akurat wiem, ***380;e vista i xp jest ale co poza tym
a czy PL czy nie to juz mnie nie obchodzi :)

@zuk4u - no to troszeczk***281; mi si***281; wyja***347;nia ;]

DreamCrusher 10.02.2007 20:38

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 737816)
REi good joke - w Twoim stylu :D

ale mam inna sprawe, nie chciałem nowego tematu zakładać.

Jak wygląda program MSDNA ? (pomijajac, że szkoła, w której sie ucze musi być w tym zapisana),

dostajesz login i haslo dzieki ktorym logujesz sie na stronie swojej uczelni w msdnaa
Cytat:

Jak tu sie udowadnia legalność ?

pojecia nie mam :P

Cytat:

Z tego co wiem naklejki nie daja tylko numer seryjny i płytke cdr/dvdr z wypalonym systemem.

ja tam sobie sciagam, za przesylke plytek z ms musisz zaplacic, chyba ze chodzi Ci o plytki z uczelni :)

Cytat:

Czy klucz jest jednorazowy ? (można "n" razy po formacie aktywować przez net czy tylko tel ?)

xp sp2 aktywowalem bez problemu kilkanascie razy dopoki nie wymienilem sprzetu, viste poki co raz wiec nie wiem jak z nia jest :) aha w viscie nie dostajesz klucza automatycznie tylko musisz wyslac maila o przydzial seriala do admina programu Twojej uczelni

Cytat:

Czy to działa podobnie jak przy wersji OEM ?
Czy trace prawo do systemu po ukończeniu nauki ?

op ile dobrze pamietam to tak, mozesz uzywac dopoki sie uczysz :)

Cytat:

I na koniec - co jest dostępne w MSDNA ?

:)

zalezy co Wam admin programu udostepni :)

Cytat:

Napisany przez kizio (Post 737847)
Z tego co wiem w MSDNAA dostępna jest Vista Business ale w wersji angielskiej.

:tak!:

kizio 10.02.2007 20:19

Z tego co wiem w MSDNAA dost***281;pna jest Vista Business ale w wersji angielskiej.

Patrix 10.02.2007 19:03

REi good joke - w Twoim stylu :D

ale mam inna sprawe, nie chcia***322;em nowego tematu zak***322;ada***263;.

Jak wygl***261;da program MSDNA ? (pomijajac, ***380;e szko***322;a, w kt***243;rej sie ucze musi by***263; w tym zapisana),
Jak tu sie udowadnia legalno***347;***263; ?
Z tego co wiem naklejki nie daja tylko numer seryjny i p***322;ytke cdr/dvdr z wypalonym systemem.
Czy klucz jest jednorazowy ? (mo***380;na "n" razy po formacie aktywowa***263; przez net czy tylko tel ?)
Czy to dzia***322;a podobnie jak przy wersji OEM ?
Czy trace prawo do systemu po uko***324;czeniu nauki ?

I na koniec - co jest dost***281;pne w MSDNA ?

:)

REi 24.01.2007 09:08

http://www.geekculture.com/joyoftech/joyimages/915.gif

pepperman 24.01.2007 00:35

Cytat:

Napisany przez demek (Post 731373)
no ku...a
hd nie jest stworzone dla p166 i innych zlomow rzedu p3 1400, czy to tak trudno zrozumiec?

a kto mowil o P166 lub PIII..

demek 23.01.2007 22:54

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 731370)
bo to wina M$. wybacz, ale co to za firma, ktora daje sobie dyktowac jak ma wygladac jej produkt, ktora bardziej dba o usmiech na spasionych mordach bonzow przemyslu rozrywkowego, a nie klientow. kto dla kogo? to zenada. ponoc to monopolisci, ale wyglada na to, ze to obes....ne ratlerki. a moze po prostu zaszelescilo pod stolem.

albo woz albo przewoz, ms wpompowal kase w popieranie, promowanie itp hd dvd, aby wytwornie w to weszly musli spelnic warunki, a ze po jakims czasie gnoje z hollywood chieli tez wejsc w blokowanie windowsa to ms nie mial wyjscia

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 731370)
powiedz to komus, kto ma slabszy komputer.

no ku...a
hd nie jest stworzone dla p166 i innych zlomow rzedu p3 1400, czy to tak trudno zrozumiec?

pepperman 23.01.2007 22:47

Cytat:

Napisany przez demek (Post 730161)
ten ogol to nie klienci, to wytwornie, ktore zdecydowaly sie na hd-dvd i producenci sprzetu, ktorzy w to weszli

system zabezpieczania filmow chcialy wytwornie i ktos dlatego wymyslil hdcp

ale jkak zawsze, wszystko wina ms!

bo to wina M$. wybacz, ale co to za firma, ktora daje sobie dyktowac jak ma wygladac jej produkt, ktora bardziej dba o usmiech na spasionych mordach bonzow przemyslu rozrywkowego, a nie klientow. kto dla kogo? to zenada. ponoc to monopolisci, ale wyglada na to, ze to obes....ne ratlerki. a moze po prostu zaszelescilo pod stolem.

Cytat:

Napisany przez demek (Post 730161)
co do drm i obciazenia systemu, ogladnalem terminatora 2 sprzedawange przez ms na 2xdvd w wmv hd, nie zauwazylem spadku jakosci filmu i innych takich

mam nieco inne doswiadczenia z hd niz "testujacy" bo ja problemow nie mialem, czy to z hd dvd czy z innymi plikami

powiedz to komus, kto ma slabszy komputer.

Cytat:

Napisany przez adbok (Post 731347)
Zrzuty ekranowe polskiej bety Windows Vista - http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=92

i zostalo bez AA podczas Flip 3D, a niektore ikony pewnie jak byly, tak dalej sa "postrzepione". a tyle zewnetrznych firm zajmuje sie projektowaniem ikon itd.

adbok 23.01.2007 22:14

Zrzuty ekranowe polskiej bety Windows Vista - http://vista.dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=92

demek 20.01.2007 16:15

ten ogol to nie klienci, to wytwornie, ktore zdecydowaly sie na hd-dvd i producenci sprzetu, ktorzy w to weszli

system zabezpieczania filmow chcialy wytwornie i ktos dlatego wymyslil hdcp

ale jkak zawsze, wszystko wina ms!

co do drm i obciazenia systemu, ogladnalem terminatora 2 sprzedawange przez ms na 2xdvd w wmv hd, nie zauwazylem spadku jakosci filmu i innych takich

mam nieco inne doswiadczenia z hd niz "testujacy" bo ja problemow nie mialem, czy to z hd dvd czy z innymi plikami

pepperman 20.01.2007 16:09

Cytat:

Napisany przez demek (Post 730156)
jacy znowu klienci? czy ja cos o nich napisalem ?

posta napisalem tak aby mozna go zrozumiec wiec przeczytaj go jeszcze raz :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj:

ten ogol to rowniez klienci, bo to rynek glownie decyduje co przetrwa i co zostanie wybrane. i jeszcze raz przeczytaj ten artykul, bo to nie kwestia dostepnosci sprzetu.

demek 20.01.2007 16:01

Cytat:

Napisany przez pepperman (Post 730154)
jasne, wszystkiemu winni klienci, hehe. proponuje jeszcze raz przeczytac. powoli.

jacy znowu klienci? czy ja cos o nich napisalem ?

posta napisalem tak aby mozna go zrozumiec wiec przeczytaj go jeszcze raz :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj: :czytaj:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:37.