![]() |
LiteOn LDW-851S nie nagrywa DVD
Tak wiec jak w temacie... Naped sprawny: czyta cd, dvd, nagrywa cd. Jesli chodzi o nagrywanie DVD jest ciut gorzej... Nagrywania zatrzymuje sie przy 1%, po zaladowaniu obrazu dioda napedu swieci sie na czerwono (wypalanie) i tak w nieskonczonosc... No pare razy zdarzylo sie ze wywalil blad. Kiedys z jakas dziwna predkoscia zaczal nagrywac plyte, doszedl do 100% ale plyta byla czysta... Nagrywarka szybka nie jest bo DVD+ nagrywala na max z predkoscia 8x, teraz juz niestety z predkoscia 2,3 czy 2,4 (co to za predkosc w ogole?!). Czym to moze byc spowodowane?! Trzeba by wykalibrowac prace lasera, ale jesli czyta i nagrywa cd normalnie to czy to cos da?! Czy po prostu zuzyla sie? Ale to czemu nadal dziala... Nie rozumiem tego :/ POMOCY!
|
nie nagrywa p***322;yt DVD z indeksem 16x?
trzeba z tej nagrywarki zrobi***263; model 832 TU s***261; odpowiednie biosy. |
jak narazie zadnych plyt dvd nie nagrywa...
----- a jesli chce przeflashowac bios to ktore wybrac: VS0M - stock VS0M - patched - crossflashing (for 451S, 851S, 812S, etc.) CG5J - patched - improved burn quality (for 451S, 851S, 812S, 832S, Sony 700A, etc.) Nie znam sie za bardzo wiec nie wiem co do czego podejrzewam ze stock to sam bios, patched, czyli jakis ulepszony ten sam bios a to ostatnio to nowsza wersje biosu, czy jakas poprawka czy co? :/ sory ale jestem zielony w napedach wiec jesli moglbys mi ciut pomoc bede naprawde wdzieczny! |
ja polecam ten ostatni.
|
ok dzieki - jak skapuje jak to sie robi to napewno napisze jaki jest tego rezulatat :P
-- Jakby co to probuje flash dla liteon'ow z ledfix'em :C mam nadzieje ze nic sie nie sku*** :/ no ale co mi pozostalo :D sflashuje wieczorem, napisze jaki bedzie rezulatat, poki co nie mam mozliwosci do zrobienia tego. jesli nie ten firmware mam wybrac to prosze o szybkie uprzedzenie mnie :P |
musi by***263; do 832! jaki tam jest z ledfixem? :hmm: dioda i tak b***281;dzie ***347;wieci***322;a na 3 kolory czerwony, zielony, czerwony+zielony=pomara***324;czowy.
nic nie trzeba zmienia***263;. |
Ok. To wgram zwykly 832S.CY58.patched-cf-liteonid.exe i tyle :) dzieki za pomoc!
|
Uo jej masz u mnie duuuuuuuuuzego browara :D wyleczyles moja nagrywarke ;) wprawdzie stracila opcje swiecenia w trzech barwach ale nagrywa, to najwazniejsze... Mam jeszcze jeden problem z nagrywarka DVD firmy LG. Chodzi o model GSA-4081B czy cos takiego :P od momentu jak ja kupilem windows ja widzi ale sprzet nie widzi plyt. Podejrzewam ze to wina lasera ale wolalem spytac czy to czasem nie kwestia firmware'u? Znasz moze na to jakas sztuczke? :P
--- sry za double post :/ |
to nawet nie pami***281;ta***322;em, ***380;e ten bios nie ***347;wieci na kolorowo... :hmm: (m***243;j 812 jest zam***281;czany przez siostrze***324;ca - niezniszczalny na ca***322;e szcz***281;***347;cie)
wgranie najnowszego firmware mo***380;e pom***243;c.... a jak nie to mo***380;na pr***243;bowa***263; czy***347;ci***263; - w FAQ napisa***322;em ma***322;y poradnik. zawsze jeszcze zostaje cisn***261;***263; tym nap***281;dem w jak***261;***347; blad***378; || |
http://tdb.rpc1.org/#GSA4081B - znalazlem stronke z firmware'ami tylko nie wiem czy ten w tym wypadku bedzie dobry bo w nawiasie jest GMA-4080B - nie bardzo wiem co oznacza GMA :P ponizej jest tez firmware do 4082B ktory w wersji A203 podobno dziala... nie wiem sam :/
|
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1757 tu jest na pewno to co trzeba.
|
Tam jest to samo co na moim linku ;) w sumie umiescili pliki stamtad :P z forum rpc1 wzialem link do tego :P coz sprobuje jak bede mial ta nagrywarke - oby zadzialalo...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:29. |