Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   Serwisy W Calej Polsce-gdzie tanio zmodyfikowac swoja konsole ? (https://forum.cdrinfo.pl/f36/serwisy-calej-polsce-gdzie-tanio-zmodyfikowac-swoja-konsole-67385/)

Sparky91 05.09.2006 21:34

Serwisy W Calej Polsce-gdzie tanio zmodyfikowac swoja konsole ?

otoz wiem ze jestem nowym uzytkownikiem i wiele osob zapewne jak zwykle na nowych patrzy na moj nick z przymrozeniem oka ,ale pokusilo mnie o zalozenie nowego tematu pt. "Serwisy W Całej Polsce" gdyz przeszukalem wszystkie strony nie nie uzylem Opcji SZUKAJ ja przeszukalem wszystko dokladnie po kolei jedna strona po drugiej a potem dopiero SZUKAJ... Mysle ze dla wielu uzytkownikow przydalo by sie cos w tym stylu i na pewno wielu z nich szuka odpowiedniego servisu do przerobienia swojej konsoli ......wiec jezeli temat niezostanie usuniety prosze o wpisywanie Duzymi Wyraznymi Literami Najlepiej drukowanymi miasta z ktorego pochodzimy i pod spodem dane dotyczace serwisu tzn jalepiej szczegolowe np. ja dam pierwszy
OLSZTYN
Firma Handlowo Uslugowa "DRAGON"
pl.Jed.Słowiańskiej 1 pl. Pułaskiego 6-"DOMAR"Avans
OfertaFirmy :
*Konsole Sony Playstation 1-2,DreamCast,Game Boy ,Pegasus
*Gry i Akcesoria do konsol,szeroki wybor gier,kierownice,kartridge
*Walkmany ,sluchawki,radia,magnetofony,wieze
*Kasety audio-video,baterie,radio-budziki,zwegarki
*Serwis Play Station 1-2,naprawa ,modernizacja ,doradztwo
*Salon Gier -zagraj na miejscu !! pl.pułaskiego ......
TEL.SERWIS :0602-307-866 TelSKLEP 533-78-61

Sunna 05.09.2006 21:57

Tzn taka podpowiedz jak i gdzie przerobic konsole by moc byc piratem ?

Berion 06.09.2006 10:06

Cytat:

Napisany przez Sunna
Tzn taka podpowiedz jak i gdzie przerobic konsole by moc byc piratem ?

Konsoli się nie moduję po to by grać na pirackich kopiach, tylko po to aby móc na niej odpalić niepodpisany kod, gry z innego regionu i własne kopie oryginalnych gier. :>

@Sparky91
Prawdę powiedziawszy wątpię w ten temat. Sklepów oferujących taką usługę jest bardzo dużo (np. sporo się reklamuje w takich magazynach jak PSXExtreme czy Neo+). Jeszcze więcej na giełdach komputerowych np. w stolicy czy Katowicach.

Pytanie tylko ile z nich zna się na swojej pracy i ile z nich jest w ogóle uczciwych. Historie kiedy wraca konsola do właściciela z innym modchipem, slim bez fixów, nie ten model konsoli czy zamieniony laser jest bardzo wiele.

Lepiej samemu kupić modchip ze strony producenta i na własna rękę przylutować. Osobiście bym nie ryzykował nikomu wysyłać, ani oddawać konsoli - no chyba, że ta osoba cieszyłaby się renomą jak np. Juchy z xb-sc.pl

Sparky91 06.09.2006 14:37

Cytat:

Napisany przez Berion
Konsoli się nie moduję po to by grać na pirackich kopiach, tylko po to aby móc na niej odpalić niepodpisany kod, gry z innego regionu i własne kopie oryginalnych gier. :>

@Sparky91
Prawdę powiedziawszy wątpię w ten temat. Sklepów oferujących taką usługę jest bardzo dużo (np. sporo się reklamuje w takich magazynach jak PSXExtreme czy Neo+). Jeszcze więcej na giełdach komputerowych np. w stolicy czy Katowicach.

Pytanie tylko ile z nich zna się na swojej pracy i ile z nich jest w ogóle uczciwych. Historie kiedy wraca konsola do właściciela z innym modchipem, slim bez fixów, nie ten model konsoli czy zamieniony laser jest bardzo wiele.

Lepiej samemu kupić modchip ze strony producenta i na własna rękę przylutować. Osobiście bym nie ryzykował nikomu wysyłać, ani oddawać konsoli - no chyba, że ta osoba cieszyłaby się renomą jak np. Juchy z xb-sc.pl

zalezy kto gdzie mieszka szczerze mowiac u mnie w olsztynie niejest ich za duzo bo saa likwidowane a co to dopiero w mniejszych miasteczkach ktos wogole niemoze znalezc a co do pytania ilu z nich jest uczciwych i ile z nich naprawde zna sie na swojej robocie wypisalem gdzies takie 2 slowka "sczegolowe informacje" :D bo nawet jesli duzo jest servisow ktos kto sie niezna ma zaplacic 500zl za przerobienie konsoli z R3.6 ?? albo jeszcze wogole z neo i action re... ?? ja uwazam ze temat by sie naprawde przydal bo niewielu osobom chce sie gdziekolwiek zagladac co zreszta widac a ja miesiac temu nic niewiedzialem o tej konsoli oprocz tego ze mozna grac na piratach ......gdybym nieposzukal niewiedzial bym do tej pory

Berion 06.09.2006 15:33

Cytat:

Napisany przez Sparky91
[...] a ja miesiac temu nic niewiedzialem o tej konsoli oprocz tego ze mozna grac na piratach [...]

Na "piratach" zdecydowanie grać nie można :taktak:

Cytat:

[...] ...gdybym nieposzukal niewiedzial bym do tej pory
Ja już się przyzwyczaiłem, że w Polsce nie ma fachowych sprzedawców, a uczciwych jest jeszcze mniej.

W przygotowaniu jest FAQ o modchipach tak jak do Swap Magica, może to oszczędzi ludziom czasu i ostrzeże, choć jak znam życie to pewnie i tak nie wielu w ogóle do niego zajrzy ;)

PS: Ja nie mam nic przeciw takiemu tematowi. Niech będzie, tylko wątpie aby ktoś ciągle dopisywał nowe adresy itd... Raczej każdy będzie pytał "gdzie i za ile" - life :taktak:

M@X 07.09.2006 00:08

Modwoie robia jeden wielki offtopic... Powywalajcie sami swoje psoty albo ja to zrobie...

Jaworzno :

Firma DEWIL. Miesci sie w centrum na ulicy Sienkiewicza, popularnie zwanej "Kocia". Podjezdzasz ruchomymi schodami do gory po czym robisz jeden krok w prawo i kierujesz sie cal yczas w prawo. Po prawej stronie - obok sklepu z komorkami. Mozna nabyc przerobionego lub przerobic XBOX'a, PS1 i PS2. XBOX przerobiony u nich zaczyna sie kumplowi sypac, jednak czyni to dopiero po... 4 latach! Uwazam, ze to dobry wynik - wytrzymal cala epoke konsol, co praktycznie w zupelnosci wystarcza.

P.S. W temacie prosze wypisywac tylko sklepy/serwisy zwiazane z tematem. Jak jutro nei bedzie wyczyszczone to ja wyczyszcze...

grzech1991 03.06.2007 15:11

prawdopodobnie ze to jedyne miejsca w cze-wie gdzie zajmują sie naprawa/flashem konsol (co i jak robia to nie wiem dokladnie bo nie pytalem)

Red Dragon (dawniej Crash, zmienil ostatnio siedzibe o 100 metrow dalej) pod PZU w budkach

Swiat Gier Wideo w II Aleii kolo Cinema-City w bramie

oczywiscie pisze o Częstochowie...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:34.