![]() |
LG H20L - po-jednodniowa opinia
Głodny wszelkich nowości wziąłem jakiś czas temu do domku LG H20L
Chodziło o spawarkę, która będzie miała w sobie LS i DVD-RAM W chwili obecnej, prócz HP 840i, która jest OEMem LG 4166 LG 4166, LG H20L - która jest właściwie modelem LG 4166 Nie ma zbyt dużego wyboru :nieee: Czekamy na Pioneera 111C, który ma to mieć Czekamy na Asusa 1612, który ma to mieć i który będzie OEMem LG H10L - na który zreszta tez czekamy W arest.pl pojawił się też Liteon 165H6S, który teoretycznie też powinien to mieć Ale na stronie producenta chyba jest jakaś nieścisłość, bo nic o DVD-RAM nie ma A według mnie powinno być :idea: Tak więc widzimy, że zbyt dużego wyboru nie ma :nie!: A więc wybór padł na H20L Black Nagrywarka nie jest nowym modelem i jest znana Sam wygląd to kwestia gustu, ale jak dla mnie to ujdzie :mruga: Napęd w pracy jest dosyć cichy - wysuwnie i wsuwanie tacki, odtwarzanie i nagrywanie - mam wrażenie, że trochę cichsza niż Benek 1640 Co do biosów - to na chwilę obecna są chyba tylko dwa: 1.0 - w napędzie i 1.01 - do wgrania Można się więc spodziewać, że niektóre strategie będą niedopracowane lub nie będzie ich w ogóle - to potwierdziło sie w teście Niestety nie miałem możliwości sprawdzenia LS :nie: Jednak największą zauważalną dla mnie wadą jest szybkość tego napędu A właściwie jego wolność :blee: To po prostu ślimak! Szybkość zrzucania audio - blee Szybkość zrzucania filmów DVD - blee (coś na poziomie x8 przy plytach nagrywanych) Szybkość zrzucania VCD - tu jest OK, nawet dość dobrze (nie pamiętam ile) :P Korekcja DVD - blee To tyle pokrótce Jak znajde skany to wkleję z małym komentarzem A na razie moje wnioski sa takie: Napęd jest cichy i wygląda na dość solidny porównując np. z Litkiem Łączy w sobie zapis formatów DVD+-R/RW i DVD-RAM a dodatkowo LS Jeżeli więc nie zależy wam na szybkości - warto się zastanowić nad tym wyborem Ale przyrównując szybkościowo i korekcyjnie do Benka 1640 czy 1655 Niestety! Pozostaje daleko daleko w tyle :( :mruga: |
Czyli gdybym mia***322; kupi***263; drugi palnik (pierwszy to DW1655) to lepiej wybra***263; Pioneera 111 ? :)
|
Cytat:
Ale teraz brałbym Asusowy OEM 1608P3S :czytaj: :mruga: |
he he powodzenia
mialem ten palnik 2 dni :D majac tylko ten palnik nie dowiesz sie jak wypala (brak scanu):ysz: a wiec jusz traci na wartosci obecnie testuje Samsunga SH-S182M ma wszystko od LS po DVD-RAM 12x :spoko: he tylko szkoda ze najszybsze DVD-RAM mam tylko 3x :ysz: |
Cytat:
Nie mówimy tu o jedynym palniku a o dodatkowym - skany jest na czym robić :taktak: A ten Samsung to ma skany, że jest taki dowartościowany? :> Zapomniałeś dodać też fikcji x18 dla nagrywanych DVD+-R :mruga: To nie ta klasa napędu :nieee: Różnica w zapisie i jakości wypalanych płytek Asusa i Samsunga Jest jak od A do S :czytaj: || |
Ilość załączników: 1
@VIZZ
coś mi się obiło o uszy że RIPLock w LG to już nie problem.....chyba na freaks'ach to czytałem. Co do odczytu audio...to jak widże linie odczytu mojego pionka 111 to mi się niedobrze robi.....;d |
Zastanawiam się jaki napęd kupić do PX-755, sprzedałem BenQ 1655, w sumie to czekam na ten OEM H10L (ASUS 1612), ale kuszący jest też 165H6S.
Komputronik przeniósł datę premierowej sprzedaży Asusa na 18.09.06 (miała się rozpocząć 11.09). Najlepszym wyborem bybłby napewno w tej chwili DVR-111 jednak jest tak dobrze opisany w necie że nic nowego nie wniosę, a nie ukrywam że lubię testować coś nowego. 8 ) P.S. Cytat:
|
Cytat:
a czym różni się od tego wyczekiwanego 1612? i dlaczego brać Asusa a nie LG skoro to to samo tylko z innym znaczkiem..? czy sama nazwa Asus powoduje polepszenie jakości wypalania.. ;) sorry że się podpinam pod ten wątek, ale składam nowy zestaw i szukam jakiejś nagrywarki, zastanawiałem się nad Benq 1655 lub właśnie Asusem 1612, ale nie wiedziałem że to jest LG.. a tak wogóle. czy jest sens kupować coś nowego - w starym zestawie siedział Plextor 740, może jest to na tyle dobre urządzenie, że można je spokojnie przełożyć.. -- pozdrawiam zibis |
Cytat:
Rozmowa była o Pioneerze 111 i Asusie 1608P3S :czytaj: A te nakurat nic wspólnego z LG nie mają :nie: To raz Dwa, to to, że LG nie można brać z prostej przyczyny - bo ich w Polsce nie ma i póki co nie będzie :nie!: - -> info od LG Polska Zresztą Asus 1612 też dopiero niedługo będzie, a jako chyba jedyny zapowiada go póki co Komputronik Trzy to różnica między 1612 a 1608P3S 1612 będzie prócz odczytu i zapisu wszystkich trzech formatów DVD miał jeszcze LSa No i oczywiście będzie na innym chipie czyli na Renesasie, gdy 1608P3S jest na NECu No i chyba na trzy się zatrzymamy :taktak: :mruga: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chodziło mi o to, czy warto upierać się przy napisie Asus, skoro pod napisem LG bedzie dokładnie to samo (w przypadku 1612 i H10L).. Cytat:
Cytat:
jak w tym towarzystwie wypada Plextor 740(a to chyba tak naprawdę jest jakieś Benq..), zostawić go, czy zmieniać? swoją drogą ciekawa polityka z tymi modelami i nazwami.. zastanawiam się czy jest jakaś firma która sama sobie produkuje i sprzedaje urządzenia pod swoją nazwą i nie udostępnia ich innym, aby sobie je nazwali po swojemu.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Plex 740 to BenQ.
Jednak nigdzie nie widzia***322;em Plexa pod inna nalepk***261;. Wi***281;c chyba to jedyna firma kt***243;ra produkuje tylko dla siebie. |
Cytat:
Ale nie w tym kontekście - tak jak już napisałem - tylko w kontekście innego kontekstu Cytat:
Cytat:
No i zależy kto do jakiej firmy jest przywiązany poprzez wieloletnie tradycje :> Wiem tylko, że LG ma gwarancję D2D, ale nie wiem jak jest z Asusem - być może tak samo Cytat:
Ja na to teraz nie odpowiem, bo tych napędów nie testowałem :nie: Można natomiast zerknąć sobie do cdfreaksów :czytaj: Cytat:
Plextor 740 wypada tak jak Benek 1640 :czytaj: :mruga: Cytat:
Ciekawość to pierwszy stopień do piekła :ognicho: || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:02. |