![]() |
Natascha Kampusch - 8 lat w niewoli
Warto poruszyc temat, niesamowita sprawa, to sie po prostu w glowie nie miesci... bardzo wspolczuje dziewczynie...
http://www.przekroj.pl/index.php?opt...2053&Itemid=49 18-letnia Austriaczka Natascha Kampusch, porwana i więziona przez osiem lat, zaczyna dzielić się wrażeniami z odzyskanej wolności. W środę wystąpiła w austriackiej telewizji ORF, udzielając pierwszego wywiadu telewizyjnego. Natascha Kampusch została porwana 2 marca 1998 roku przez niejakiego Wolfganga Priklopila; udało się jej uciec 23 sierpnia 2006 roku. Po ucieczce Nataschy jej porywacz, 44-letni technik, popełnił samobójstwo rzucając się pod pociąg. Natascha powiedziała w telewizji, że czuje się dobrze, "biorąc pod uwagę okoliczności". Czas spędza "wypoczywając po trudach ucieczki", rozmawia przez telefon z rodzicami. Powiedziała też, że w poniedziałek i we wtorek spotkała się z matką. Tutaj zdjecia pomieszczenia w ktorym trzymal ja porywacz przez 8 lat http://www.stern.de/politik/ausland/...tml?nv=fs&cp=4 Wczoraj wystapila w TV austriackiej Widzialem na SAT ten program. Opowiedziala ze porywacz ją nadzwyczajnie kontrolował. Zamykał ją w tej piwnicy, która... nazwala lochem i byla okropna, a gdy gdzieś wychodzili raz na pół roku, to ona musiała iść przed nim, bardzo bardzo blisko, a gdy się oddaliła już chociażby na jakieś 3 cm, to on zabije kazdego do kogo sie zblizy. Opowiadała, jak w sklepach próbowała do sprzedawców jakoś oczami, gestami twarzy, uśmiechami, pokazać, że potrzebuje pomocy. Ale nic to nie dało... On zawsze jej mówił, że popełni samobójstwo, gdy dziewczyna ucieknie. No i, jak zapewne wiecie, jeśli przeczytaliście artykuł - cierpiała na syndrom sztokholmski. Przywiązała się do niego tak, że nie potrafiłaby znieść myśli o jego śmierci... To jest takie smutne. Troszczyła się o przestępce, który ją tak skrzywdził... Zagadką dla mnie jest nadal - czemu ona nagle uciekła? "Mówiła, że w tej chwili, gdy on się od niej odwrócił - poczuła, że to niezwykła sytuacja. Nigdy tego nie robił i myślała, że jak teraz nie ucieknie, to może nigdy się już taka szansa nie powtórzy! Mówiła też cały czas, że była silna, nie poddawała się. Zapewne, gdyby miała słabą psychikę, wykończyłaby się w tej piwnicy. Po PÓŁ ROKU wpuścił ją do mieszkania, żeby mogła się umyć... A na początku głodował ją, żeby pokazać, "kto tu rządzi". Gdy mówiła, wyrażała się w sposób bardzo inteligentny. Miała bardzo bogate słownictwo, miała poczucie humoru, i w ogóle wydała się taka na wyraz inteligentna. A mówiła, że uczyła się z własnej woli, ten facet jej nie uczył, ona sama się uczyła, ponieważ "nie chciała się czuć gorsza od innych nastolatków". Podobno ten porywacz musiał mieć naprawdę silne wyrzuty sumienia. Próbował jej jakby "wynagrodzić" te porwanie, te cierpienie, tą mękę, świętując z nią na jej własne życzenie jej urodziny i święta." wywiad: wideo stream: http://streamy.orf.at/kampusch/kampuschedit.wmv |
To co sie dzieje w dzisiejszych czasach to poprpostu masakra! W telewizji regularnie s***322;ysze o pseudo-rodzicach. Ciekawi mnie natomiast dlaczego j***261; porwa***322;,prztrzymywa***322; 8 lat? R***243;wnie***380; jej wsp***243;***322;czuje.
|
Bo byl pedofilem ?
A kiedys to niby nie bylo porwan itd ? Tylko sie o tym tak nie mowilo i nie pisalo. |
Sa swiry, ale wiele rzeczy mozna uzasadnic... Kamienujecie od razu... Widzial ktos "Oldboy'a"?
|
Kto tu kamieniuje? Poprostu stwierdzam wine faceta.
Widzial i nie zachwycil sie byl. Jak chcesz te dwie rzeczy polaczyc ? Mam nadzeje ze jeszzce dzis napiszesz bo mnie zaciekawiles. |
Cytat:
..i procz tego, ze w niektorych scenach robilo mi sie po prostu niedobrze to.. film mi sie nie podobal :-). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01. |