![]() |
zabezpieczona p³yta
Niedawno wpad³a mi w rêce p³yta z filmem. Na p³ycie dwa pliki, jeden avi, drugi txt.Niestety, pliku avi nie da siê przegraæ na dysk (przynajmniej przy pomocy zwyk³ych mened¿erów plików).Kopiowanie zaczyna siê zupe³nie normalnie, ale mniej wiêcej w 75-80% d³ugo¶ci paska wyskakuje komunikat o niemo¿liwo¶ci czytania z okre¶lonego urz±dzenia. I zawsze w tym miejscu.Clonem z w³±czonymi "opcjami odczytu"da siê to skopiowaæ, chocia¿ trwa³o to bardzo d³ugo. Co to jest takiego, jak to zlikwidowaæ, jak zabezpieczyæ swoj± w³asn± p³ytê?
pozdrawiam, johnny |
Ja tez juz tak pare razy mialem jak nagrywalem na esperancach to niejest zadne zabezpieczenie poprostu plyta jest walnieta i dlatego tak jest na lepszych nosnikach tak sie niezdaza jakiej firmy jest ta plyta?
|
Cytat:
P³yty Dysan i Verbatim. Przy odtwarzaniu filmu z p³yty jest wszystko ok. To dotyczy kilku nowych tytu³ów, mam informacje, ¿e chodzi tu jednak o celowe dzialanie. Chcia³bym poznaæ jego zasadê. |
jak zgrywa³e¶ clonem to w logach nie by³o jaki¶ niespodzianek ? typu ¿e nie moze odczytaæ z tych sektorów dotycz±cych tego miejsca (tego 70-80%?) ?
|
Cytat:
(troche to dziwne), wypalona plyta dziala, tzn ogladam film.Na plycie sa tylko dwa pliki, zero ukrytych czy czegos w tym stylu.Ktos chyba niezle pomyslal. |
Nie wiem czy to jakies podchody czy nie, ale na temat jak zabezpieczyc plyte konkretnie film bylo juz pare takich postow i raczej nikt nigdy nie otrzymal odpowiedzi ( i ty takze mam taka nadzieje) poza jakimis ogolnikami, ktore udzielaly jakies anonimy.
Ja sam takze ci nie odpowiem, bo gdy mam taki film i chce go wrzucic na dysk to musze poswiecic na to duzo czasu( czasami 1h ). Wiec denerwuja mnie ludzie ktorzy zabezpieczaja filmy bo dlugo trwa kopiowanie a zabezpieczenie i tak mozna o kant dupy rozbic jak to mowia. Jesli bys chcial sie dowiedziec jak taki film wrzucic na dysk to nie ma problemu , ale jesli zabezpieczyc to nic z tego |
Cytat:
Wg mnie to raczej blad/uszkodzenie plytki (fizyczne) a nie zadne zabezpieczenie (no chyba ze masz potwierdzone dane, ze to jakies zabezpieczenie) |
a jesli bys zczytywa³ z max prêdkosci± .. to wywali³o by b³±d ?..to raz
wsadz i zczytaj nagrywark± z maxem bez zaznaczania flag..jesli sie uda to znaczy ze piszemy tu na marne jesli wywali b³êdy w tamtym miejscu to albo no¶nik walniêty ..bo o tym by zabezpieczaæ filmy przed przegraniem to¿ to czysta paranoja... gry programy w³a¶nej roboty ale filmy ??? sam je kolekcjonuje i wiem jak to jest ..nie ma czasu na takie pierdo³y jak nawet pomyslenie o jakim¶ zabezpieczeniu..to raz no chyba ze kto¶ ma jeden film i experymentuje ..naszczê¶cie takich jest ma³o... |
A co byscie powiedzieli na to;
Przy kopiowaniu filmu na dysk wywala blad plikow, blad odczytu( czy cos w tym stylu). Nie mozna skopiowac na dysk filmu.No to biore clona, zrzucam na dysk, wyciagam film z obrazu, nagrywam na plyte i znowu z tej nowej plyty nie mozna zrzucic filmu na dysk. Wyglada to jakby film byl zpatchowany? A co do zabezpieczenia to zabezpieczaja sam mam znajomego, ktory sprzedaje plytyi specjalnie zabezpiecza filmy, aby jak najwiecej osob od niego tylko kupilo(zlamas jeden). |
Cytat:
|
Cytat:
Weron takiego znajomego to ja bym.... |
Cytat:
Najlepiej skopiowac film clonecd. U mnie trwa to czasami nawet 1h. Nastepnie bierzesz byle jaki program do otwierania obrazow:winiso, isobuster, cdmage lub winimage. Otwierasz obraz i bez problemu wypakowujesz film na dysk a pozniej robisz z nim co chcesz. Tak to wlasnie trzeba zrobic. Innej metody chyba nie ma. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04. |