![]() |
test na ocworkbench http://www.ocworkbench.com/2006/asro...-esata2/g1.htm i PCLAB http://pclab.pl/art21863-1.html r***243;wnie wydajna jak inne ale cena ni***380;sza :)
|
asrock jest ok, stabilna plyta, problemow nie widzialem i mozna tez pokrecic troche :P
|
Cytat:
tez mnie interesuje jak to w praktyce tyka ... |
Cytat:
a tak przy okazji to jak ten asrok - bo te pod nf na socketA wykresliem ... |
nie chcesz krecic to wez Asusa P5B lub P5LD2/c, lub Ascrock ConroeXfire, jesli chcesz to Asusa P5B Deluxe
|
demek@ chce golasa ... zwykla plyte bez wodotryskow tania, latwa mila i przyjemna ... :D
chodzi mi wylacznie o wybor chipsetu - producenta mam juz dawno wybranego widze ze amd w cenach plyt bije plyty pod procki intela na glowe ... pytam bo ... czas zmian na nowe przyszedl - cztery piece z amd w domu wystarcza || |
powiem tak
i965 - wyzsze fsb niz na i975 wyciagniesz ale nieco slabsza wydajnosc + problem z dzielniekiem cpu:ram 4:5, sli dziala kiepawo ale cf normalnie co jest dla mnie niezrozumiale i975 - dziala normalnie sli jak i cf, nizsze fsb niz na 965 ale wieksza wydajnosc generalnie powiedz co chcesz osiagnac to ci powiem co brac :) |
Witam!
iP965 albo i975X - obojętnie w sumie. Jeden obsługuje SLI, a drugi CrossFire, ale jak wkładasz jedną kartę to nie ma znaczenia :) Podobno na iP965 wyciąga się wyższe FSB. Wbrew nazwenictwu iP965 jest nowszy. |
nie bede zakladal ... szukam jakis chipset pod core duo
troche sie rozgladalem nie mam pewnosci ale chyba bede celeowal w P965 ... demek@ masz jakies propozycje? :> |
Ilość załączników: 1
C2D i vista rc2 x64 cpu-z nie pokazuje wszystkiego pod vista:nie:
|
enginering sample - w teorii wersja przedprodukcyjna, sample do testow, ostatnia seria ES'ow nie rozni sie prawie niczym od retailow
|
@demek
ajak r***243;***380;nica bo sie nie orientuje co to znaczy ES? |
ale ja mowie o ES a nie retailu :P
|
|
x6800ES mozna juz miec za 2,5k :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:55. |