![]() |
LG GSA-4163b - dziwny problem
Witam, mam taki dziwny problem z moją nagrywarką. Po roku bezproblemowego działania nagle przestała czytać/nagrywać jakiekolwiek płyty ( po włożeniu dioda chwilę pomiga i tyle, nie widzi żadnej płyty). Dziwne w tym wszystkim jest to że jak zrobię taki myk: wyłączę kompa, odłączę napęd, włączę kompa, potem znowu wyłączę, włożę napęd to wszystko znowu chodzi (opis trochę łopatologiczny ale chyba wiadomo o co mi chodzi :)). Niestety pochodzi w taki sposób parę godzin i znowu jest to samo. Ma ktoś może jakiś pomys?. Z góry dziękuję za propozycje.
p.s. Bios mam najnowszy, nie było żadnych ingerencji z mojej strony, które mogłyby spowodowac problem, nagrywarka przestała działać nagle, podczas ogądania filmu. |
Jeżeli tak się stało jak piszesz i nic nie było grzebane ani instalowane
To czas z przygodą pożegnać się O dźwięcznej nazwie LG 4163b :ysz: :D |
Obawiam się, że to już koniec :smutny:
Czas złożyć wieniec na grobie tego napędu i ułożyć sobie życie z innym 8 ) |
I nic si***281; nie da zrobi***263;? W ko***324;cu na upartego mo***380;na go jeszcze u***380;ywa***263;, chocia***380; w uci***261;***380;liwy spos***243;b. Fakt faktem mam go jeszcze na gwarancji, tylko ***380;e jak go wy***347;l***281; do serwisu to znaj***261;c ***380;ycie ode***347;l***261; mi go z powrotem, bo na samym pocz***261;tku po pod***322;***261;czeniu b***281;dzie dzia***322;a***322;, a to im wystarczy. Ma kto***347; chocia***380; pomys***322; co pad***322;o/zu***380;y***322;o si***281;?
|
Wysyłaj na gwarancję i nie kombinuj. Przy czym podaj im do informacji, że trzeba sprawdzać przez dłuższy czas. Jak odeślą, zachowaj się jak oni ;)
Kilka razy to się powtórzy i możesz ubiegać się o nowy sprzęt :czytaj: |
Napisz tak:
- przestaje dzialac po np. 1h pracy (odtwarzaniu filmu) - nagrane plyty nie sa widziane w innych napedach - nagrywa z bledami Bez problemu dostaniesz nowa H10N :) |
Cytat:
:fiu: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33. |