![]() |
dzi***281;ki serdeczne za wszystko, na emtecu chodzi :)
|
Zmiana Booktype na DVD-ROM oznacza, że płyta DVD+R któr± nagrasz będzie widziana przez odtwarzacz stacjonarny jako płyta tłoczona DVD-ROM.
Twój Philips prawdopodobnie nie odczytuje formatu DVD+R tylko DVD-R i st±d trzeba zmienić Booktype płyt DVD+R na DVD-ROM. Jak to się robi w nagrywarce Samsung to nie wiem, ale jak poszukasz na forum to na pewno znajdziesz instrukcję. Pewnie będziesz musiał wgrać jaki¶ modyfikowany nowy bios nagrywarki. Najłatwiej to po prostu nagrywaj na płytkach DVD-R. |
wlasnie wypalam na Emtecu po raz drugi,
a co to znaczy: zmienic na(booktype) DVD_ROM :help: |
ja bym uzyl lepszego nosnika mam namysli Verbatima i zmienil na(booktype) DVD_ROM
ewentualnie plytki DVD-R |
Odtwarzacz Philips DVD 738
Nagrywarka DVDR 75 |
Jaki model stacjonarnego odtwarzacza ?
|
Dlaczego DVD stacjonarne nie widzi tego co widzi PC?
Nagralam pierwszy swoj film DVD :)
Uzylam do tego Nero Vision Express Zrobilam sceny, menu itd. Problem w tym, iz nagrane DVD moge odtworzyc tylko na swoim DVD w komputerze, a DVD stacjonarne, czy nagrywarka DVD stacjonarna nie widzi tego DVD :( Proba odtworzenia tego DVD w nagrywarce stacjonarnej konczy sie niepowodzeniem i komunikatem: disc error Dlaczego tak sie dzieje? Po wlozeniu tej plytki w DVD na PC wszystko dziala... Nagrywarka: Samsung SH-S182D Płytka: DVD + R Vakoss 1-8x (probowalam tez na DVD+RW Emtec ale takze bez powodzenia) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:57. |