![]() |
matshita/panasonic UJ-830B nie nagrywa tanizny :/
Witam.
Klasyczny problem z brakiem obsługi tanich nośników. Od kilku godzin próbuję odszukać jakiekolwiek wersje firmware'u do tego napędu - bezskutecznie. Błagam o pomoc. Dane które odczytałem z napędu: Firma: Panasonic / Matshita Model: UJ-830B E-H900-04-2134(B) March 2005 SN: 5CBHA054382 ASM PN: 13N6826 REV.101 FRV PN: 13N6827 W menadz. urz. mam oznaczenie UJ-830S, ale watpię by miało to jakieś znaczenie. Wygląda, jakby sie wszscy wyparli tego modelu :( A ja mam 50-packa płyt do nagrania dla firmy.. :/ :help: -- Pozdr. xclone |
|
właśnie - dzięki.. przejrzałem inne posty - nie koniecznie o panasonicu i zauważyłem tego linka.. zaciągnąłem iso - zapewne muszę je wypalić (szkoda, że nie mam na czym, ale jutro kupię.. :P ).. widzę tylko, że tam opisane jest jedynie "region free" a nic o mapie nośników.. :/ mam nadzieję, że problem sie zakończy zainstalowaniem tego, co się ukrywa w iso..
-- Pozdr. xclone |
Cytat:
No Region Free Firmware RPC-2 Jest odwrotnie. Ten nap***281;d ma blokad***281; regionu (RPC-2) Cytat:
W tym ISO znajduje si***281; firmware. |
heh,, najpierw to był problem, żeby znaleść taką płytę, na której da się nagrać.. :P w okolicznych sklepikach sam najtańszy shit mają.. urok wiosek i małych miasteczek..
niestety, po zaflashowaniu nadal mam to samo - początek nagrywania i zonk - płyta wyskakuje.. jakieś rady (oprócz zmiany płyt..) ? aha, płyty to jakieś takie "icam", jedyny soft, jaki posiadam do nagrywania to "Sonic RecordNOW!" - jak sobie wejdę w opcje, to mam "Current disc: 8x CD-R (Plasmon Data Systems Ltd. (OSJ 972718)" (cokolwiek to znaczy..) -- Pozdr. xclone |
@ xclone: W jakim nap***281;dzie masz ten nap***281;d, bo ja mam UJ 830S w toshibie satelite, a 830B jest "for IBM OEM drives".
|
no jest w IBM.. ale jakie to ma znaczenie ? O_o
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |