![]() |
jak podłączyć wew nagrywarke na zewnątrz
czy istniej coś takiego jakby obudowa aby z wew nagrywrki zrobić zew - widziałem coś takiego do nagrywarki na SCISI ale na IDE nie
|
może przerób sobie kieszeń od twardziela teoretycznie powinno się udać będzie na ide (sam niepróbowałem) :)
pozdrowienia |
Na szybko: taśma przez szparę nad napędami, no i ZASILANIE!!! na ile druty starczą, chyba że przedłużka do kostki. Niezbędny będzie duży słownik i CIĘŻKI (wibracje) na górkę. Można też taśmą przykleić na Tower. Zgrzebna obudowa do wew nagry? Nie widziałem. :-|
Nie bierzcie tego na poważnie :-) Trochę mnie poniosło. |
tylko do kieszni na twardziela się nie zmieści :P najlepiej sklej sobie z tektury taka obudowe i wymontuj złacza z kieszeni do dysku ;)
|
tektura? a co z BHP? przxeciez cos takiego moze sie zapalic
|
Cytat:
|
kup sobie cos takiego jak kieszen USB, taka na 5,25 cala
koszt kieszeni okolo 200 PLN masz nagryware przez USB i np. nie potrzebujesz Burn Proofa, bo szyna USB za staly doplyw danych bezwzgledu na to czy cos robisz na kompie czy nie |
dzięki za te odpowiedzi na temat i nie całkiem >:)
Za wszelkie dodatkowi informacje będe bardzooooooooooooo wdzięczny |
Ja tez widzialem, podlacza sia ja pod LPT!!! Ale wysmialem kolesia ktory to mial w sklepie bo chcial za to 350zł !!!! Za to mozna se kupic ze 3 nowe obudowy :)
|
hmm... pod LPT ?
nie wiem, w kazdym razie to "pudelko" z USB jest wielkosci.... trudno powiedziec czego (np. kartonowe pudelko z opakowania po CD-ROM'ie), ma wlasny zasilacz i jest podpinane do gniazdka osobnym kablem; drugi kabel to USB |
Cytat:
BTW: Zamiast dedykowanej, zenętrznej obudowy do napędów IDE można w tym cel wykorzystać obdowę od zewnętrznej stacji dysków 5.25"... dawniej były takie do Amig (popytaj więc wśród znajomych amigowców, czy nie mają jeszcze takiej stacji i czy nie zechcą się takowej pozbyć)... :) |
temat stary ale go odswierze - swoja spaware mam podpieta popraez przerobiona kieszen RH-06 - w jednej serii byly w niej montowane grzebienie do kabla IDE wiec wystarczylo wypilowac szczeline w przedniej sciance, zdobyc dluzszy kabelek IDE i dorobic przedluzacz do zasilania - dzlala to od 3 lat i problemow nie bylo
dodatkowej obudowy do spawary nie mam - lezy toto sobie na biurku - bardzo wygodne to zreszta |
Re: jak podłączyć wew nagrywarke na zewnątrz
Cytat:
zobacz link www.datafab.com mam takie obudowy w pracy na USB 1.0 a w nich yamahy 4x4x24 ide i liteona x32 ide zasilanie, wentylator itp nawet to działa tylko wypalanie ogranicza do x4 na usb 1.0 jest też obudowa na wejście IEEE 1394 tylko niewiem gdzie w polsce to można kupić ale poszukaj na net-cie pozd. k |
ach zapomniałem nazwa tego (tak przynajmnie jest napisane na pudełku) to "5,25" External Enclosure"
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:03. |