![]() |
Plextor uber alles ||
:D |
Vizzard... powiedz mi, co Ty chcesz od tego nieszcz***281;snego Plextora?? :>
|
Cytat:
Wiesz, przy monotonnych dyskusjach o dupie Plextora czasem trzeba się trochę uzewnętrznić :taktak: :mruga: |
@VIZZARD
to byla krotka diagnoza :spoko: |
Krótko i na temat:
1. Po co kupowałeś SAMSUNGA? :> ^_^ 2. Porządek w systemie 3. Zainstalowne ASPI, najlepiej forceASPI 1.7 4. DMA włączone 5. Taśma ATA-100/133 6. Na początek żadnych Alcoholi 120% i tym podobnych oraz przy okazji brak wirtualnych napędów 7. Przede wszystkim przy laickim podejściu do sprawy skorzystać z jakiegoś samouczka z Komputer Świat o nagrywaniu, ewentualnie z istniejących FAQ na forum 8. Podać schemat połączeń IDE istniejących urządzeń w kompie uwzględniając w tym tego SAMSUNGA nagrywarkę 9. Odinstalować kanał IDE na którym jest podpięta nagrywarka - dać systemowi moc ponownego wykrycia 10. Pod żadnym pozorem spożywać alkoholu przy nagrywaniu, ani nawet nie stawiać go w pobliżu kompa 11. Póki co to chyba na razie tyle 12. Aha! Nie pytać co to IDE, ASPI, taśma, alkohol... :nieee: 13. No chyba, że ktoś wykaże się większą cierpliwością, a wierzę że tak jest :taktak: 14. Pozdrawiam :mruga: :czar: |
p***322;ytka TDK DVD+R 1-16x ale innych p***322;yt z divx-ami te***380; nie widzi, nagra***322;em nero 6.6.0.18, jaki bios to niewiem bo jestem laikiem w tych sprawach, jak to sprawdzic? ale do najnowszych napewno nie nale***380;y
Procesor 1.5 Ghz pentium 4 ,grafika Geforce MX200 32mb |
wiekszosc ci odpowie po co kupowales SAMSUNGA :sciana:
tak sie sklada ze mam ten naped i takich objawow nie zaowazylem :ysz: na jakiej plytce to nagrales ? jaki bios ? jakim softem ? itp. ? |
Problem Samsung SHS182M
Witam
Mam problem, kupiłem sobie nagrywake samsunga i niechce mi czytac płyt dvd przegrywanych ale czyta oryginalne i zwykłe cd, niewiem czy ja gdzies popełniłem bład w czy to wina nagrywarki. Przed włożeniem płyty do nagrywarki jest opis STACJA DYSKÓW DVD-RAM a po włożeniu STACJA DYSKÓW CD, niewiem o co chodzi.Nagrałem sobie jeszcze na płyte dvd 2 divx-y i niewidzi mi ich nagrywarka a na mancie chodzi bez problemu. Pomóżcie |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |