![]() |
wolno nagrywa-POMOCY
Nie wiem czemu ale cos mi wolno nagrywa,mam teac X24 a plyte 700MB nagrywa mi ponad 6min,dodam ze strasznie szaleje bufor i mam PII300 w programie NERO5572,na innych(wczesniejszych)nie rozponaje mi nagrywarki,a pozatym strasznie maleje mi pamiec,prawie do zera,czasy nagrywania sa podobne w innych programach takich jak:CloneCD gdzie image robi mi w ponad 5min,mam wlaczone DMA.
Czekam na odpowiedz,z gory wielkie dzieki |
a jak masz podpietego hdd i cdr?
|
Cytat:
|
A sproobuj wylaczyc DMA.
|
jastrzab napisz jaki masz system jak podpiete na tasmie
no i jaka plyta ile ramu itp co do teaca to poczytaj tego faqa http://www.cdrinfo.pl/software/stronafaqid.php3?id=1301220047 i przegladnij wczesniejsze posty |
Majonez sobi mówił żeby WYŁĄCZYĆ DMA :)
fakt, że masz troche słabego ale to raczj nie jest przyczyna podaj konfig i jak masz to wszystko podpięte. |
ja mam podpiete wszystko odzielnie
|
moze i to bedzie stanowc rozwiazanie bo na tej samej tasmie mam taki stary jeszcze CD,moze jak go wyrzuce to bedzie OK,
Dam ci znac ja bedzie dzialac. Dzieki za pomoc |
To pewnie nie wchodzi w gre bo juz probowalem tej opcji na samym poczatku(jak jeszcze nie wiedzialem ze istnieje DMA):))
Pozdrawiam i dzieki za pomoc |
Siema
Teraz mam windows 98pl na jednej tasmie mam twardziela,a na 2: CDR TEAK-a i CD(jakies stare to X20,nawet nie wiem jakiej firmy), Pamiec 256MB,procek PII300,a plyta glowna to tez nie wiem jakiej firmy dodam ze ma jakies 5-6lat. Twardziel IBM20GM UDMA66 z predkascia 7200obr/min,ale nie mam UDMA na plycie wiec z tego nici. JAk bedziesz mi w stanie pomoc to czekam na odp. Dodam tylko ze mi strasznie bufor odczytu skacze przy nagrywaniu z X24 i czas nagrywania sie wydluza do ponad 5 minut.Przy X16 nie mam zadnych zarzutow. Pozdrownienia |
W zasadzie sam sobie odpowiedzałeś na to pytanie.
Bez DMA(bezpośredni dostęp do pamięci) tak niestety będzie działać. |
Ok, dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam
jak cos bedziesz wiedzial ja przyspieszyc nagrywanie to daj znac, szczegoly o moim sprzecie juz wczesniej napisalem(tak mi sie przynajmiej zdaje bo juz tyle razy o nim pisalem ze nie wiem gdzie to jest:))) |
Na razie nagrywaj x16, a z dobrodziejstwa prędkości x24 skorzystasz dopiero po zmianie płyty głównej na nowszą. Ta więcej nie pociągnie. Podobny problem miał mój kolega i dopiero po zmianie płyty głównej wszystko zaczęło hulać.
Pozdro, Bzyk. |
Acha,no dobra dzieki i pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06. |