![]() |
Co powinna wiedziec osoba ktora planuje zakup XBOXa 360?
Witam wszystkich szczesliwych posiadaczy X'a360:) Piszcie prosze co powinna wiedziec osoba ktora planuje zakup nowiutkiej konsolki od Microsoftu? Czy sa jakies wersje konsoli ktore sa lepsze a ktore gorsze? Czy zakup konsoli musi wiazac sie rowniez z zakupem nowego telewizora HD czy jest jednak mozliwosc grania na zwyklym tv badz monitorze? No i na sam koniec jedna z wazniejszych spraw dla graczy: Czy jest juz jakas sensowna przerobka i jakie sa jej koszta? Mysle ze odpowiedzi na te pytania znacznie pomoga osobom ktore planuje zakup świeżutkiego i pachnącego Xboxa 360;)
|
polecam: http://xbox-scene.pl/ bedziesz wiedzia***322; co i jak ;)
|
pozazdro***347;ic ja "iks" stanieje troche bardziej to te***380; sobie kupie ;D
|
@neo1984_21
To zależy do czego tego kloca chcesz. Jeśli interesuje Ciebie granie tylko na oryginałach to śmiało możesz kupować byle Xa. Stare, przegrzewające się 360tki albo już zeszły z półek, albo wróciły do M$. Sensownej nie ma - sensownej czyli takiej, dzięki której możesz odpalić hombrew, kopie itd... Obecnie można uruchomić jedynie kopie i to tylko na DL. Ostatnio nie miałem czasu śledzić sceny w tym kierunku - z tego co wiem jest wiele biosów do różnych napędów o róznych możliwościach. Trzebaby popytać/poszukać po sieci (xbox-scene.pl lub com). Możesz przeflashować bios napędu lub zrobić dual biosa z przełącznikiem pomiędzy poszczególymi bankami. Bardziej opłacalne mi się wydaje zwykły flash. Nie musisz, możesz grać na normalnym TV. Oczywiście jakosć nie będzie tak dobra jak na HDTV. @FatAlbert Stanieje i to na pewno przed premierami PS3/Wii. Obecnie za wersję Premium zapłacisz 1700zł. Powoli też zaczynają się pokazywać sensowne gry, a nie tylko konwersje z CGenów czy PC. |
@Berion
mi chodzi***322;o a takie znaczne zje***347;cie z ceny ;D |
[QUOTE=Berion]@neo1984_21
To zależy do czego tego kloca chcesz. Jeśli interesuje Ciebie granie tylko na oryginałach to śmiało możesz kupować byle Xa... Dzieki bardzo. Dowiadywalem sie wczoraj troche i ponoc jesli mialbym grac na zwyklym tv to musial by to byc telewizor panoramiczny, czy to prawda? Posiadam starego Soniasza 21cali i widzisz, chodzi mi o to czy nie bede mial zadnego problemu z grami, no wiesz:problem z teksturami, napisami badz z odpaleniem jakies gry.. Tak szczerze to nie bede sciemnial, jestem wielkim fanem gier i konsol i nie bedzie to moja pierwsza konsola jaka bede mial w zyciu. Gram od malego gnoja ale problem w tym ze nie mam kasy na orginaly. Jakie sa koszta przerobki '360-ki? Bardzo dziekuje za pomoc:) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Dostalem jakas jasnoscia po oczach i nawet nie ruszylem tekstu.
Jak ja teraz do domu wroce? |
Cytat:
|
jeszcze jedno male pytanie :) Czy różnice pomiedzy X'em a X'em360 w grafice i bedzie mozna dostrzec na zwyklym telewizorze?
|
Nie, tylko na tych magicznych niezwyklych :D
No pewnie ze dostrzezez. Cos ci sie bedzie wydawac ze w takie gierki to jeszzce nie pykales w zyciu :D |
Cytat:
Ja się jeszcze wstrzymam z kupnem. Przynajmniej aż się nie pojawi Forza 2 :D @ M@X Fanboy :P ( ;) ) |
Nie Fanboy, tylko mysle logicznie... PS3 ma same "przyszlosciowe" rozwiazania - BluRay, HDMI, procesor CEEL 9-rdzeniowy... A trailery gier mowia same za siebie.
|
Mam monitor crt HYUNDAI QV770. Czy moglbym go polaczyc do X'a 360? Jesli tak to jaki kabelek zakupic i jakie sa jego koszta. Fajnie by bylo gdyby byla mozliwosc podlaczenia mojego monitorka do X'a360 bo wtedy mysle ze byla by troche lepsza rozdzialka:)
Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:32. |