![]() |
LG GCE-8320B-audio
jak/czy da się "spowolnić" nagrywarkę LG GCE-8320B
(32x10x40) tak żeby nagrywać płytki (audio) z prędkością x4 (w instrukcji napisali, że minimalna prędkość zapisu wynosi x osiem) |
Nie da sie, ale poczytaj sobie te stroniczki http://www.emedialive.com/EM2000/starrett5.html
a przestanie ci na tym zalezec. TRUST_NO_ONE P.S. Czy masz podobne klopoty z plytami audio jek te opisane w poscie "Niektore tradycyjne CD playery nie widza palonych CDDA"? |
HEHEHE :)) dlatego zostawiłem sobie po kupnie LG GCE-8320B moją starą poczciwą LG CED-8080B ;)
|
osobiście takich problemów nie mam, ale jak ostatnio nagrywałem płytke dla kumpla(8X), to jego cd też jej nie widział co prawda ta płytka to Platinum, ale jego wieża i tak nie czyta NIC :( wypalanego szybciej niż 4X (przynajmniej w DAO). gdzieś CZYTAŁEM nawet opinię, że wszystko kręci się wokół jakości lasera w odtwarzaczu i starsze typy po prostu nie radzą sobie z płytami 700 MB, bo ich ścieżki są ułożone gęściej(...) co prawda wątpie w to, ale kto wie... :)
acha jeszcze jedno jego odtwarzacz był KILKA razy naprawiany (soś właśnie było z laserem...). może po prostu jest już częściowo zjechany i korkuje przy szybciej wypalanych płytkach :( A co do tematu tego posta to już sam nie wiem. przecież w niezarejestrowanym CDRWin'ie 4.0 czy tam 5.0 płyty mogą być nagrywane z prędkością 1X [niestety tylko 1X:( ] więc fizycznie "spowolnianie" nagrywarek jest chyba możliwe. napiszcie co o tym myślicie. a swoją drogą ciekawe jak moja/nasze nagrywareczki będą sobie radzić z SD v2.60.052. mam nadzieje, że dobrze :) |
Mam taka sama nagrywarke i wypalalem juz plyty audio z predkoscia 24x i tylko jedna wieza (LG) czytala te plyty z pewnymi trzaskami na wyzszych czestotliwosciach dzwieku ,a u pozostalych wszedzie bylo ok. Nawet moja stara wieza Curtis dobrze sobie z tym radzi.
Moim zdaniem nawet jak nagrasz ta plyte z 4x to dalej bedzie to samo. |
nie moge sobie przypomniec gdzie ale wyczytalem gdzies ze optymalna predkosc wypalania czegokolwiek wynosi 8x wiaze sie to z czasem "postoju lasera" w danym miejscu czyli po prostu robienia dziurki w warstwie nosnika
przy predkosci 1x jest ona wypalona zbyt mocno i moze powodowac znieksztalcenia odczytu a przy predkosciach wiekszych od 8 laser szybko wypala i dziurka moze byc taka ze ni to pit ni to land i dlatego 8x jest optymalnie a to ze cdromy odczytuja te palone x 24 to zasluga korekcji bledow :) troche bardzo lopatologicznie ale nie mam dzisiaj natchnienia |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |