![]() |
problem z nagrywaniem lightscribe
witam
kupilem sobie nagrywarke samsung SH-S182M z funkcja lightscribe problem polega na tym ze jak wypalam na plytce zdjecie i napis to obraz te wychodzi slobo widoczny na zaznaczonym nawyzszym kontrascie co moge zrobic zeby byl bardzo ladnie widoczny nargeywam za pomoca nero |
Pomalowa***263; mazakami?
|
Pal dwa razy. :ognicho:
:tak!: |
u***380;ywaj Sure Thing Labeler 4 ;D polecam
|
@FatAlbert tutaj raczej program nie ma znaczenia. Bardziej liczy si***281; sterownik LS i sama nagrywarka :>
Podsumowuj***261;c. Aby poprawi***263; kontrast wypal t***261; sam***261; etykietk***281; ze 3 razy. |
Cytat:
|
Logiczne jak chcesz mie***263; najlepszy kontrast to zaznaczasz "Najlepsza" a nie "Najgorsza"...
|
tylko uwazaj bo czasem rysunek po drugim wypaleniu jest przesuni***281;ty :tak:
|
Cytat:
|
Ja robie tak jak mam obrazek to otwieram Nero CoverDesigner i daje na ustawienie Gamma na 0.77 lub 0.69 i pale wystarczy raz i jest ciemny tak jak by palil ze trzy razy
|
Cytat:
|
Na najwyzszej jakosci wypalam, wypalanie calej plyty trwa maks 25minut ale za to jest ciemna, niedawno zepsul mi sie zasilacz do mojego starego juz HP scanjet 3200c wiec nie mam mozliosci zeskanowania ale jak tylko jakis wykombunuje to wystawie kilka skanow LS
|
Cytat:
|
Tylko gamme robie i zdjecia wychodza dobrze tzn na monitorze wygladaja dosyc ciemno ale na plytkach bardzo dobrze
|
Cytat:
http://images4.fotosik.pl/156/da9be202a6771e51m.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:43. |