![]() |
@Arepo nie doczyta***322;em.:)
Wychodzi na to ***380;e nap***281;d chce i***347;***263; na emeryturk***281;... |
Cytat:
Cytat:
|
Ale czy na Litku te p***322;ytki RW by***322;y wcze***347;niej palone bez problemu.
|
na starej nagrywarce samsunga (cd tylko wypala bidulka :) ) te same plyty sa czyszczone i nagrywane bez problemu.
Sprobuje wyczyscic a jak nie to chyba czeka ja zlom bo RW to potrzebne medium dla mnie ;/ |
@jou tylko wtedy i tych jednokrotnego zapisu by nie widzia***322;.
|
Mo***380;e ATIP ukryty w alcoholu? :hmm:
By***322;o o tym conieco ostatnio, ale nie ***347;ledzi***322;em, wi***281;c sorry, je***347;li co***347; pokr***281;ci***322;em. :mruga: |
Czy te p***322;ytki wcze***347;niej by***322;y bez problemu rozpoznane?
|
Witam
Możliwe, że laser się "kończy", co objawia się problemami z odczytem płyt RW. Odbijają one dużo gorzej promienie lasera (gdzieś czytałem, że dla RW odbicie jest na poziomie 25% gdy dla zwykłych R około 70 %). Odbity promień jest po prostu zbyt słaby aby go zdekodować. Równie dobrze jednak, soczewka lasera mogła ulec po prostu zabrudzeniu, co daje taki efekt. Zawsze można spróbować go wyczyścić, tutaj masz FAQ. pozdrawiam |
Problem z wypalaniem Cd/DVD RW w Liteon!
Mam Lite-On'a SOWH 1633-S z najnowszym biosem. Niestety ostatnio pojawily sie dziwne *kwiatki* tzn. naped nie widzi dosyc czesto plyt RW (uzywalem do tej pory TDK) zarowno Cd jak i DVD+. Nie wiem w czym tkwi problem. Nagrywarka jeset juz poza gwarancja czy to oznacza jej zgon czy mozna cos powalczyc?
Dodam ze wszystkie inne plyty jednorazowego zapisu dzialaja bez zarzutu tylko RW powoduje klopot :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |