Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Zamiana Benq DW 1655 na Jakiegos LG (https://forum.cdrinfo.pl/f15/zamiana-benq-dw-1655-jakiegos-lg-67840/)

xrobcio 04.10.2006 17:17

Zamiana Benq DW 1655 na Jakiegos LG

W tej chwili mam Benq DW 1655 z LS. Mam ja kilka tygodni. Narazie nie mam z nia problemow. Wszystko ladnie dziala (no moze za wyjatkiej jednej plyty ktora stacjonarny otwarzacz dvd odtwarza a moja nagrywarka w ogole plyty nie widzi...).
Ale mam mozliwosc wymiany (i dokonac malej doplaty ktora zniose :) ) i wymienic ja na jakiegos LG.

1. Czy oplaca sie zmienic z DW 1655 na jakiegos innego LG-ka oczywiscie z obsluga LS. Naped musi miec czarny panel.
2. Prosze o napisanie w kolejnosc od najlepszego rozwiazania do najgorszego? (wystarcza 3-5 opcji :), wystarcza same modele) Naped tak mniej wiecej mial by byc do 170zl. Oczywiscie jesli naped bedzie kosztowac 180 to tez wezme :)

Jesli chodzi o napedy dvd to niezabardzo jestem w temacie i niebardzo wiem na co patrzec, a chcial bym miec b.dobry naped. A na gdzies na forum czytalem w temacie o Benq DW 1655 ze nieraz ma problemy z odczytem tanich plyt. Jak dotad nagrywlem tylko na verbatimach. Ale niestety koledzy nagrywaja na nieco innych plytach :(

Bardzo prosze o wasze sygestie i o nie odsylanie do innych tematow ani do testow bo za duzo one mi nie pomoga...

- Deckard - 04.10.2006 17:41

zostaw tak jak jest ...bo jest dobrze 1655 to dobry palnik

VIZZARD 04.10.2006 17:43

Cytat:

Napisany przez xrobcio
W tej chwili mam Benq DW 1655 z LS. Mam ja kilka tygodni. Narazie nie mam z nia problemow. Wszystko ladnie dziala (no moze za wyjatkiej jednej plyty ktora stacjonarny otwarzacz dvd odtwarza a moja nagrywarka w ogole plyty nie widzi...).
Ale mam mozliwosc wymiany (i dokonac malej doplaty ktora zniose :) ) i wymienic ja na jakiegos LG.

1. Czy oplaca sie zmienic z DW 1655 na jakiegos innego LG-ka oczywiscie z obsluga LS. Naped musi miec czarny panel.
2. Prosze o napisanie w kolejnosc od najlepszego rozwiazania do najgorszego? (wystarcza 3-5 opcji :), wystarcza same modele) Naped tak mniej wiecej mial by byc do 170zl. Oczywiscie jesli naped bedzie kosztowac 180 to tez wezme :)

Jesli chodzi o napedy dvd to niezabardzo jestem w temacie i niebardzo wiem na co patrzec, a chcial bym miec b.dobry naped. A na gdzies na forum czytalem w temacie o Benq DW 1655 ze nieraz ma problemy z odczytem tanich plyt. Jak dotad nagrywlem tylko na verbatimach. Ale niestety koledzy nagrywaja na nieco innych plytach :(

Bardzo prosze o wasze sygestie i o nie odsylanie do innych tematow ani do testow bo za duzo one mi nie pomoga...

Chyba cię Bóg opuścił... :(

Albo za dużo Mody Na Sukces oglądasz... :]

||

zene_k 04.10.2006 17:50

Cytat:

Napisany przez xrobcio

Dopłacić, to powinien raczej ten, kto chciałby od Ciebie tego Benq w zamian za LG:>

xrobcio 04.10.2006 19:18

Heh. Moja mam oglada mode na sukces :P To pewnie dlatego...
Ale tak na serio to w sumie tam nie narzekam na niego. Ale firma LG ma owiele dluzszy staz w napedach optcznych niz Benq. Wiem ze to nie jest regula ze dluzej oznacza lepiej :)
Ale ogolnie nie polecacie zmiany?

VIZZARD 04.10.2006 19:22

Jak już tak koniecznie chcesz zmienić to na

Liteon SHM-165H6S :czytaj:

Samsung SH-S182M :czytaj:

||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21.