![]() |
Cytat:
|
Wybaczcie, ale pokasowałem ostatnie posty ze względu na stale rosnący offtop i kto wie czy w przyszłości nie flame ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Atronic
Porównanie narkotyków do kopii nie jest na miejscu. Biorąc środki odurzające przecież nikogo nie okradam, conajwyżej siebie - ze zdrowia. Robiąc kopię mogę kogoś okraść, ale nie muszę. Zresztą zostawmy to, naprawdę, przynajmniej na forum. Pewnie żadne, ale jeśli się będzie rzucać to nad czymś trzeba będzie pomyśleć. Pytanie tylko czy jest sens. Dostałem PM - koleś tłumaczy się, że dostał od kogoś tam pozwolenie (nick mi nic nie mówi) i że jeśli kogoś uraził to przeprasza. :wow: |
Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i pokrewnym:
Art 1.4. Ochrona przys***322;uguje tw***243;rcy niezale***380;nie od spe***322;nienia jakichkolwiek formalno***347;ci. |
Cytat:
ale pomyliles forum |
Cytat:
Nie pochwalam tutaj kradzieży tego tutoriala , ale jeśli chcemy "uwalniać soft" to również i swój wysiłek musimy uznać za wolny. @Berion masz swoje racje w tym co piszesz , ale jakoś nie mogę się zgodzić z całością . Tłumaczenie w stylu " niech czytelnik zdecyduje jak wykorzysta wiedzę " jest w stylu tych: -legalizujmy narkotyki , niech każdy zdecyduje sam czy ma brać W moim przekonaniu takie tłumaczenie nie jest dobre. a już tak na spokojnie to jak wyobrażasz sobie ukaranie winowajcy? |
@Berion
aaa, to takie buty :D @Piterniel to s****y***, m***243;g***322;by***347; napsia***263; co sta***322;o sie dalej? bo co***347; temat sie uraw***322; :D |
Cytat:
O to Ci chodzi?;-) |
Cytat:
Jeśli mielibyśmy iść tym tropem to serwisy takie jak CDRinfo.pl stałyby się nielegalne. @Kris/pawelblu Hmm... czyli są podstawy prawne, aby komuś tym pogrozić? Sam nie wiem, spytam się kolegi prawnika. @FatAlbert Za mną, to mój znajomy :D Poprosiłem go, aby jeszcze nie kasował, w ten sposób część userów tamtejszego forum dowie się jakim userem jest florek11. Ciekaw też jestem jego reakcji (jeśli wogóle jakaś będzie). @Smartek Widziałem, widziałem :). Trzeba było to napisać u nas, już był wtedy temat z konsolami. Dostałem cynk, ale czasem kopiuję kawałek tekstu do google'a i szukam frajerów, czasem przeglądam allegro (już były dwa incydenty :ysz: ). |
Cytat:
PS Mogliby choć w komplecie dwa nosniki dawac jeden do archiwum a drugi do napedu... |
@Atronic czyli autorzy programu Alcohol, AnyDVD, CloneCD, DVDDecrypter, GameJack itp s***261; wed***322;ug Ciebie z***322;odziejami ?
|
Dokladnie to wyglada tak, ze jezeli napisales chociaz kawalek takiego tutoriala to niezleznie od zastrzegania, zabraniania itd. masz prawo nie zgodzic sie na jego publikacje w jakims miejscu i koniec.
|
Cytat:
Bez urazy , ale czy to nie jest podwójna moralność? Przecież wszyscy wiemy ile kopii jest robionych jako archiwizacja legalnie posiadanej płyty , a ile jest poprostu piratami. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49. |