![]() |
dziwne 'znamię' na plytach DVD wypalanych przez LITE-ON SOHW-1213S
Od pewnego czasu na wypalonych plytach DVD pojawiac sie zaczal pewien dziwny znak (Wygladajacy jakby nie wypalony obszar).
Przedstawiam to w jpg: http://nzeroid.dnb.pl/slad_na_plycie.jpg i jeszcze zblizenie: http://nzeroid.dnb.pl/pow.jpg Zaznaczam, iz dane z plyty sa nagrane poprawnie, sumy kontrolne sie zgadzaja w 100% !!!. A dziwny slad pojawia sie ZA KAZDYM razem gdy wypalam plyte DVD. Czegos podobnego nie widzialem jeszze nigdzie .. (no chyba, ze w zabezpieczonych plytach CD, gdzie pojawial sie np w srodku niewypalony obszar). |
ciekawe to jest....
mo***380;e nagrywarka zmienia si***281; w Labelflash? ^_^ |
Faktycznie, ciekawe. Może, to sprawka UFO?:wow:
|
Śmiejcie się, śmiejcie! ^_^
Jak te kreski się zejdą w linii prostej to nastąpi koniec świata! :O Bo to znamię Szatana! Na zbliżeniu widać to bardzo dokładnie :czytaj: || |
IMHO nagrywarka zaznacza swoje wypa***322;y :D
|
ale pomogliscie, chwytam sie za glowe. najpierw szatan, a potem, ze 'nagrywarka zaznacza swoje wypaly' . sa tu jacys fachowcy? [;
pozdr [; |
Cytat:
A co potrzebujesz? :> :czar: Stawiam na ukryte wady partii płyt i na pewno nie wypala tak na wszystkich :nie: A numer tej partii i liczba sztuk płyt w tej partii to 666 :help: || |
Cytat:
Nazwa tej partii bedzie - szesc pisane razy trzy, dajace szejscset szescdziesiat szesc! A znak ow - to pazur diabelski, albowiem plytki zakupione byly w supermarkecie, ktorego nazwy nie odwaze sie wypowiedziec, albowiem jest to 667 imie szatana! |
po pierwsze:
nie istotne czy to plytki z media markt jakiejs podrzednej firmy czy tez sa to plyty verbatima / hp albo tdk a rzecz sie dzieje od kilku dni ... |
na wszystkich (czytaj r***243;***380;nych) no***347;nikach ??
czy tylko na konkretnych z danego cake'a ?? jak na wszystkich to mo***380;e nagrywark***281; czas do serwisu na gwarancj***281; odda***263; :taktak: |
Nie bede sie wymondrowywal :)
-ale po pierscieniach widac, ze wypalasz ze spora predkoscia! Znak przesuwa sie razem ze zmiana predkosci. Dla mnie jest to raczej oznaka, trudno powiedziec - wady, skazy lasera nagrywarki. Nie wiem czy wlasciwie to interpretuje, ale jak gdyby w tym miejscu laser "pozycjonowal" sie(?) zostawial trwalszy slad. Przy pewnych predkosciach, jak widac slad znika. Wiec, moim zdaniem jezeli nie sa to plytki - to laser. Bym tez sprawdzil UDMA, tasme (80). W sumie nie za bardzo wiem - moze jednak serwis? |
znamię
Dwa lata temu miałem podobny problem z nowiutką LG-4160, też na tym forum zapytałem (echo), oddałem ją do serwisu i dostałem 4163, problem znikł i cieszę się nią do dzisiaj.
|
to, ze nagrywarke trzeba do serwisu oddac to wiem ;]
ale po prostu samo zjawisko mnie zaciekawilo, no i fakt, ze po wypaleniu jednak wszystko jest wporzadku (crc ok). a teoria yahola bynajmniej najbardziej prawdopodobna ;] i wkoncu ktos powazny na forum. big up ;] |
Cytat:
Że albo płytki albo laser? Na poważnie powiedział to co inni niepoważnie? I to ma być ta powaga i innowacja? :pytanie: O rety! :O Też coś! @n0id! Ty chyba jesteś niepoważny... :> :D |
Ehh, 1213S... le***263; do serwisu i niech Ci wymieni***261; ten z***322;om na co***347; co mozna nagrywark***261; nazwa***263; :) :P
Mia***322;em ten wynalazek przez p***243;***322; roku. Nadawa***322; sie tylko jako czytnik, bo zapis przewa***380;nie partaczy***322;. Po tym modelu postanowi***322;em, ***380;e nigdy wi***281;cej nie kupie LiteOna. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18. |